Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасно: Вижте до какви болести води ацидозата!

Клетките и тъканите са градивните елементи на нашето тяло. Те са направени от 16 химични елементи. Балансът между тези химични елементи в тялото е от съществено значение за постигане на добро здраве. Алкалният баланс в тялото помага всичко да си бъде на местата и в нормалните граници. Киселинно-алкалното равновесие в организма е 20:80.

За нормален здрав човек кръвта е алкална по характер, което е важно за физическото и психическо здраве.

За да бъде кръвта алкална, основните продукти за разграждане на въглехидратите и мазнините са въглероден диоксид, газ и вода. Обикновено въглехидратите и мазнините представляват приблизително 90% от горивото на тялото.

ацидозата
Киселинно-алкалното равновесие в организма е 20:80

Ацидоза или хипо-алкалност на кръвта: Способност на кръвта да пренася въглероден диоксид става намалена, когато алкалността на кръвта пада надолу, дори и в малки граници. В резултат на това киселината се натрупва в тъканите.

Симптоми на на ацидоза или хипо-алкалността на кръвта: Чувство на парене, глад, лошо храносмилане, гадене, повръщане и сънливост. Ацидозата е корен на други не особено приятни заболявания. Ревматизъм, атеросклероза, високо кръвно налягане, различни дегенеративни заболявания, нефрит или болест на Брайт могат да се развият заради ацидозата.

Хипо-алкалността на кръвта пречи на нормалното функциониране на различните органи и жлези, като по този начин увеличава шансовете за появата на различни заболявания.

Причини за възникване на ацидоза или хипо-алкалност: Основната причина за ацидоза или хипо-алкалност е неподходяща диета, съдържаща няколко киселинно-формиращи храни.

Тялото генерира няколко киселини в процеса на обмяната на веществата. Когато тези киселини не се изхвърлят от тялото през белите дробове, бъбреците и червата, кръвната алкалност намалява и води до ацидоза.

Други причини за ацидоза включват намаляване на алкалността, причинени от болести като холера, дизентерия, диария и други. Натрупване на ацетон в органите и в системите на тялото поради диабет, повръщане, глад и т.н. също да доведе до ацидоза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *