Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шест страхотни упражнения, които ще освободят напрежението в главата (незабавна помощ за мозъка и превенция на инсулт)

Опитайте и направете тези изключително полезни упражнения, които ще освободят напрежението в главата. Те дават воля на мисълта и гонят стреса

упражнения

С помощта на шест лесни упражнения ще може да дадете почивка на мозъка, да го тонизирате и предпазите от инсулт. Освен всичко друго, този комплекс от упражнения е много полезен за хора, които са претърпели различни поражения на мозъка.

Кинезиология – метод за активиране естествените механизми на мозъка с помощта на определени физически упражнения, които обединяват движението и мисълта. Оказва се, че определено физическо движение може да повлияе на развитието на човешкия интелект.

Доказано е, че някои упражнения от кинезиологията подобряват мозъчната дейност, повишават вниманието и са активна психическа помощ, която синхронизира работата на двете полукълба. Освен това, тези упражнения стимулират, тонизират, облекчават умората и гонят стреса!

Защо не опитате? Само за 15 минути на ден може да промени коренно живота си.

Лесни упражнения за мозъка

1. Упражнение „Свят човек“

Това упражнение е перфектният начин да се отпуснете след работа. В седнало положение (може в седнало, а може и в легнало) отпуснете спокойно краката без да ги кръстосвате. Сложете ръцете на гърдите, като допрете пръстите на двете ръце един до друг, като за японски поздрав.

Очите са затворени, устата също, езикът е допрян до небцето. Дишайте леко, бавно и спокойно. Това упражнение облекчава мускулния и психически стрес, успокояване и подобрява работата на дясното и лявото полукълбо на мозъка.

2. Упражнение „Енергизатор“

Това упражнение ще ви помогне да отпуснете мускулите на раменния пояс и шията, за да се увеличи нивото на кислород в кръвта и да се активира вестибуларния апарат. Упражнението е много полезно за хора, които прекарват работното си време на стол и пред компютър.

Сложете ръцете скръстени пред вас на масата или бюрото. Натиснете брадичката към гърдите. Почуствайте как раменете се успокояват и отпускат. След това бавно отметнете главата назад. Поемете дълбоко дъх и започнете да издишате, като спокойно и бавно връщате главата към гръдния кош. Ако правите това упражнение редовно, скоро ще почувствате, че умората изчезва.

3. Фронтално-тилна корекция

Това упражнение ще ви спаси по време на безпокойство, несигурност и стрес! Сложете едната си ръка върху задната част на главата, а другата – на челото. Дишайте равномерно, дълбоко и се опитайте да се концентрирате единствено и само върху дишането и отпускането на тялото. Щом почуствате спокойствие, изречете проблема на глас – какъвто и да е той. Изкарайте гласно от себе си всичко онова, което ви тревожи. Говорете бавно, спокойно и с мисълта за освобождение. не позволявайте на емоциите да ви завладеят.

Когато ръката докосва челото, кръвта циркулира по-добре в фронталните дялове. Тя е там за разбиране, анализ и търсене на решения на проблема. Ръката на тила е визуалната област, която възприема образа, който поддържа нашата памет. Упражнението винаги дава положителен резултат. Не забравяйте да го пробвате!

4. Упражнение „Слон“

Това упражнение активира цялата интегрирана система на организма и ни помага да се фокусираме по-добре. „Слон“ ще разшири границите на вашия капацитет на мозъка. Хайде! Силно натиснете ухо до рамо, издърпайте едната си ръка пред него като хобот на слон, и нарисувайте осморка с протегната ръка.

С поглед следете върха на пръстите. Повторете упражнението с всяка една ръка по 4-5 пъти.

5. Упражнение „Уши-нос“

Това упражнение е особено популярно при децата. Извършване на обичайно действие непривична ръка активира нови контакти между мозъчните клетки. С лявата си ръка, хванете върха на носа, а с дясната – лявото ухо. Плеснете с ръце и променете позицията на ръцете на обратното. Повторете това действие няколко пъти.

6. Упражнение „Огледално изображение“

За това упражнение ще ви е необходим лист хартия и два молива. Започва да рисува с двете си ръце огледални симетрични форми, цифри или букви. Това упражнение позволява перфектно да отпуснете очите и ръцете. Освен това, то синхронизира работа на лявото и дясно полукълбо и значително повишава ефективността на целия мозък.

Бонус упражнение „Куки“

„Куки“ е най-доброто упражнение за облекчаване на нервно напрежение. То ни помага да се съсредоточим и бързо да възстановим психо-емоционалния баланс. Седнете на стол (може и да сте в изправено положение), с кръстосани крака на глезена, и поставят левия си крак в дясно. Скръстете ръце. Китката на дясната ръка е върху лявата китка, така както е показано на снимката.

Опънете ръцете напред. Дишайте. Върнете ги към гърдите. Отпуснете се. Правете упражнението бавно, без да бързате и без да броите. Постарайте се да повтаряте движенията от това упражнение в рамките на 3 до 5 минути.

Тези прости упражнения за мозъка са наистина ефективни. В крайна сметка, да се изпълняват тези упражнения е удоволствие за възрастни и деца. Не забравяйте да ги пробвате!

Източник: Аргументи и факти – www.aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *