ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Храни-убийци, които може да се открият във всеки хладилник!

Вижте този списък с храни-убийци, които могат да се открият във всеки хладилник. При първа възможност е добре да се отървете от тях

 храни-убийци

Всяка година все по-голям брой хора страдат от сериозни заболявания, най-страшното от които е рак. Учените отдавна знаят, че храненето се отразява на развитието на онкологичните болести.

Храната, която консумираме всеки ден без да се замисляме особено, може да се превърне в бомба със закъснител! Ето списък на вредни продукти, които е добре да се изключат от менюто веднага.

Кои храни биха могли да причинят рак?

1. Консервирани домати

Специалистите имат правдоподобно обяснение защо е добре да се избягва констатацията на консервирани домат. Тук трябва да уточним, че не самите домати са вредни, а опаковката. Става дума за доматите, които се съхраняват в метална консерва. При производството на кутиите се използва бисфенол-А. Този материал променя структурата на ДНК, което може да доведе до развитието на раковите клетки.

Доматите притежават висока киселинност, която кара стените на консервената кутия да ерозира. От тук следва извода, че е добре да се използват само домати в стъклени буркани или шишета.

2. Кока-кола

Веществото 4-метилимидазол, използвано при производството на газираната напитка, причинява рак. Дори и само този аргумент трябва да е стимул за ограничението на тази напитка.

3. Маргарин

Онова, от което е направен маргарина, засяга предимно черния дроб. Маргаринът съдържа транс мазнини, които тялото трудно обработва.

4. Преработени меса

Американския институт за изследване на рака е потвърдил, че преработеното червено месо увеличава риска от рак.

5. Понички

Този толкова изкусителен десерт съдържа 3 безспорно опасни съставки: захар, бяло брашно и вредни мазнини. Тесто и сладко никога не са били и не могат да бъдат добра комбинация.

6. Колбаси

Пушените и изкуствено обработени колбаси, пълни с много химия и малко месо не могат да бъдат полезни. Плашещата статистика показва, че хората, които ядат всеки ден, повече от 160 грама колбас е 44% по-вероятно да развият рак, отколкото хората, които ядат месо не повече 100-120 грама на ден, или не предпочитат да консумират този продукт.

7. Продукти, на които има етикет „диетичен“

Повечето диетични продукти имат повече вреда, отколкото полза. Изкуственият подсладител аспартам често може да се срещне в техния състав. Аспартамът в организма стартира множество разрушителни процеси, като рак и сърдечни проблеми.

8. Алкохол

 

 

Възможно е да не съхранявате голяма част от алкохолните напитки в хладилника, но все пак там е мястото на потенциално опасни напитки, като ракия и водка. Вредата от алкохола няма защо да бъде обсъждана – тя е доказана отдавна.

Отделяте време и редовно преглеждайте съдържанието на хладилника. Възможно е да откриете продукт, който макар и в срок на годност, трябва да бъде изхвърлен.

Източнк: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *