Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да подобрим кръвообращението на краката?

Моля да ми помогнете, с каквото е възможно. Безпокоят ме прасците на краката – болят ме и сякаш горят. Това парене се издига към коленете, а към стъпалата краката ми са студени. Опитвах да се лекувам, като си слагах лед на кръста, след което се изтривах с вълнена кърпа. Обаче болките се засилиха. Разбрах, че съм си навредила с този лед. Моля да ме посъветвате как да се лекувам в моето състояние?

Величка Бончева, Стара Загора

Госпожо Бончева, описаните от вас симптоми звучат доста страшно. Но в крайна сметка нищо тежко засега не ви се случва. Нашите консултанти съветват и вас да се заемете се упражнения, които да подобрят кръвообращението, т.е. да „сгреете“ краката си. Започнете с упражнения за разтягане на гръбначния стълб. Правете наклони първо към единия крак, след това към другия. За гръдната част на гръбначния стълб е подходящо следното упражнение. Застанете между два стола и се опитайте да усучи-те тялото си така, сякаш го „изцеждате“. След това разтрийте гърба си с мокра студена кърпа. А за да приведете в порядък краката си, приклякайте и пак приклякайте. Хванете се с ръце за неподвижна опора, например за дръжката на вратата. Нека краката ви са широко разтворени. Приклякайте с изправен гръб, без да прегъвате коленете, на повече от 90 градуса. За един път ви съветваме да извършите не по-малко от 20 приклякания. Като се надигате, непременно издишвайте и завършете със звука „ха“.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *