Билки помагат при базедова болест

Здравейте, от октомври 2003г. се лекувам от базедова болест. Много трудно и бавно хормоните ми влязоха в норма. Имах и всички други симптоми – потене, сърцебиене, изпъкване на очите и др. Започнах лечение. През лятото трябваше да спра лекарствата. Но през август показателите отново ми бяха много ниски. Лекарят каза, че лятото по принцип е неблагоприятен сезон за това заболяване и отново увеличи дозата. Много се надявах да съм вече по-добре, но днес си правих изследвания и резултатите са още по-лоши, а видимо нямам никакви симптоми (слабеене, потене, сърцебиене и др). Много ви моля, ако знаете ефикасни рецепти от народната медицина, препоръчайте ми ги. Изпадам в ужас при мисълта, че всичко може да започне отначало. Не знам вече какво да правя и при кой лекар да ходя.

Денка Тончева, Бургас

Рецепти от народната медицина за лечение на базедова болест:

  • Смесват се 40 грама цвят от лавандула и по 50 грама стръкове от ранилист, горицвет, бял равнец, листа от маточина и мента, корени от дилянка и шишарки от хмел.
  • Смесват се ситно нарязани 1 част корен от сладник и 2 части от билката брош. Една лъжица от сместа се залива с 250 мл вряла вода. Ври 15 минути на слаб огън. След това кисне 10 минути и се прецежда. Пие се по 1 чаша сутрин на гладно.
  • Счукват се на каша 2 шепи пели¬нови листа и се посипват с половин пакетче нишадър. Тази смес се разстила на марля и се слага на шията вечер преди лягане. Сваля се сутринта. Лечението трае около 10 дни.
  • Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 грама листа от орех, исландски лишей и стръкове от бял имел, по 30 грама дяволска уста и хмел. Една супена лъжица от дрогата се залива с 400 мл вряла вода. След 6 часа запарката се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 100 мл 20 минути преди хранене. Лечението продължава 3 месеца.
  • Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 грама исландски лишей, корени от перуника, листа от орех, по 30 грама листа от маточина, листа от мента и 100 грама цвят от глог. Две равни супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода. Ври на тих огън 10 минути. След изстиване отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 80 мл 20 минути преди хранене. Лечението продължава 3 месеца.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *