Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП съветите на проф. Богов за здрави бъбреци – прочетете и ги запомнете!

Бъбреци – най-важният филтър за организма. Заболявания на бъбреците и отделителната система в детска възраст – най-често бъбречни инфекции. Заболявания на бъбреците и отделителната система в подрастваща възраст – жените са по-уязвими, поради бременност и раждане на деца. Заболявания на бъбреците и отделителната система в зряла възраст – мъжете стават уязвими, поради ширещи се проблеми с простатата. Методи за диагностика и лечение на бъбречни инфекции – изследвания на кръв и на урина, видеозон и ултразвук. Прием на вода – за възрастните хора от 1,8 до 2 литра за едно денонощие. Прием на бира – тя е диуретик и подпомага отделянето на урина; не се пие студена, а топла, около 30 градуса. Инфекции на пикочния мехур – самолечението причинява хронифициране. Бъбречна инфекция – придружена със силна болка; лечение с антибиотици. Хидронефроза – запушване на бъбрек, най-често от камък или конкремент.

Проф. Борис Богов – нефролог гостува в поредицата „Здравето отблизо“ по БНТ 1 и прави коментар на  методите, чрез които се прави диагностика и се осъществява лечение на различните бъбречни инфекции и заболявания.

бъбреците
Проф. Богов е нефролог

Най-често срещаните заболявания на бъбреците са бъбречните инфекции. Те се нареждат на второ място след инфекциите на горните дихателни пътища.

По отношение заболяванията на бъбреците, човешкият живот може да се раздели условно на 3 етапа, обяснява проф. Богов. Най-малките боледуват от чести инфекции на горните дихателни пътища, които завършват и с бъбречни инфекции. Бъбречните проблеми при подрастващите (от 18 до 30-годишна възраст) са свързани предимно с жените, които имат по една или няколко бременности. Те също причиняват някои проблеми с отделителната система.  След 31-та година, до края на живота си, мъжете започват да страдат по-често от проблеми с отделителната система, включително и проблеми с простатата.

Водата е жизнено необходима не само за здрави бъбреци и проходима отделителна система, но също така за цялото тяло, защото по-голямата част от човешките вътрешности са изградени от вода или живеят в течна среда. Приемът на вода и на течности като цяло предпазват бъбреците от второто по честота заболяване на отделителната система – бъбречно-каменна болест. Според проф. Богов един здрав възрастен човек трябва да приема в рамките на едно денонощие от 1,8 до 2 литра вода.

бъбреците
Водещата Мария

Пациентите, които страдат от бъбречна колика трябва да пият бира, защото тя е диуретик – предизвиква отделяне на урина и по този начин камъните се изчистват по-лесно. Бирата не трябва да бъде ледена, както я обичаме през лятото, а с температура около 30 градуса, въпреки че по този начин не е особено приятна за пиене.

Инфекции на пикочния мехур – дисталните инфекции или инфекции на уретера не могат да отшумят сами. Много пациенти предпочитат да приемат билкови отвари или да се самолекуват. По този начин инфекцията хронифицира.

Ранни симптоми на бъбречна инфекция – пълен дискомфорт, породен от силна болка. Когато има силна инфекция на горните пътища – на самите бъбреци, пациентът може да вдигне висока температура. В такъв случай трябва да бъдат изписани антибиотици. Преди тях, обаче, е важно да има правилно направени изследвания на кръв и на урина.

 бъбреците
Проф. Богов и Мария в студиото на БНТ 1

Хидронефроза – запушване на бъбрек, най-често от камък или конкремент, който е тръгнал да излиза. Може да се дължи на стеснение на уретера. Установяването на проблема става бързо и лесно чрез изследване с ултразвук.

Не пропускайте видеото на БНТ 1 с участието на проф. Богов и неговите полезни съвети.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “ТОП съветите на проф. Богов за здрави бъбреци – прочетете и ги запомнете!

  1. фифи каза:

    Хе хе, професор – доктор, все едно че е хванал Господ за шлифера! Как ще кара хората да пият алкохол?!? Алкохолът е винаги вреден!! Публична тайна е, че бирата води до подагра! Диуретик била?? Има и билкови диуретици. А може и с английска сол – тя също изхвърля водата от организма, и то не през бъбреците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *