Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво е лечението при хроничен гломерулонефрит, в комбинация с хронична бъбречна недостатъчност

Моля да ми помогнете. Дъщеря ми страда от хроничен гломерулонефрит и хронична бъбречна недостатъчност първи стадий. Има много белтъчини в урината, започна да се покачва и кръвното й налягане, стига до 140/100. Моля да разкажете, макар и накратко, за тези заболявания. Какви билки да използваме, как да се храни дъщеря ми, как да се лекува? Въобще как да живее, ако болестта е неизлечима?

Лиляна Иванова, Пловдив

Гломерулонефритът е автоимунно заболяване с преимуществено увреждане на бъбречните лезенчета. Произтича възпаление, а бъбречните клетки и техните кръвоносни съдове се разрушават. Когато възпалението стихне, бъбречната тъкан се замества със сраствания, става плътна и се развива бъбречна недостатъчност. В резултат на това бъбреците не могат да работят нормално и възниква интоксикация, т.е. отравяне на организма. Токсините започват да излизат и през кожата, и през червата. В тежките случаи се усеща дъх на амоняк в устата.

На ниво психика нашите бъбреци са свързани със способността да се освобождаваме от това, което „трови“ живота ни. Този наш важен двоен орган прочиства кръвта ни. А заболяванията на бъбреците предизвикват съчетаване на най-негативните емоции – страх, обида, ненавист със силно разочарование. На такива хора им се струва, че те са вечните неудачници и вършат всичко неправилно. Те изпитват чувството за срам, да не кажем – за позор. Ненапразно на Изток казват: „Страхът убива бъбреците“. За да бъдат здрави те, човек трябва да поработи над себе си. Това в последно време е много важно от медицинска гледна точка. Не се мислете за жертва. Грижете се за себе си, поддържайте здравето си. При обостряне е необходимо болнично лечение, в период на ремисия – профилактика. Ако имате инфекциозни огнища в устната кухина или носоглътката, се лекувайте. Непременно изследвайте урината веднъж на две седмици, при необходимост се провеждат специални проби. Ограничете солта. Яжте продукти с лесно усвоими белтъчини – извара, риба, много сурови зеленчуци и плодове. Спазвайте и дневния режим, лягайте си по-рано. Непременно се разхождайте на чист въздух. Гледайте да не се простудите, а всяка вечер правете гимнастика. Всяка вечер си взимайте душ и два пъти седмично баня, за да изкарате шлаките през кожата и да улесните работата на бъбреците.

Погрижете се и за червата, както и за имунитета си. Поне една година приемайте препарати с бифидо и лактобактерии. Веднъж седмично разтоварвайте менюто до минимум – ако можете само на вода или на кисело мляко. Ето и няколко рецепти от народната медицина: Бодан – красиво градинско цвете, нарича се още бергения. Вие обаче използвайте листа и корени – една супена лъжица се залива с половин литър гореща вода, сместа престоява в термоса за през нощта. Настойката се пие гореща по четвърт чаша в продължение на един месец. След това прекъснете за два месеца.

  • Сушени ластуни от краставици- 50 г на половин литър вода. Сместа трябва да заври, след това престоява, докато се охлади, и се пие по половин чаша 3 пъти на ден преди ядене в продължение на един месец.
  • Сушени съцветия от латинка – една супена лъжица на половин литър гореща вода, престоява, докато се охлади, и се пие по четвърт чаша между отделните приеми на храна. S Полски хвощ – приготвя се и се приема по същия начин като предишната рецепта.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *