Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Бачев: Самолечението, при инфекции на пикочните пътища, може да доведе до хронична бъбречна недостатъчност

Инфекции на пикочните пътища (ИПП) – същност. Симптоми за появата на ИПП – трудно уриниране, често уриниране, болка, парене, сърбежи, смъдене по време на уриниране и в областта на пикочопровода. Причини за появата на инфекции на пикочните пътища при жените и при мъжете – бактерий Ешерихия коли, гъбички, вируси. Жените са по-податливи на инфекции на пикочните пътища от мъжете, защото имат по-къс пикочен канал и имат близко разположен анус. Ако е засегната долната част на отделителната система при жените, става дума за цистит; ако е засегната горната част на отделителната система, то тогава са засегнати бъбреците. Изследвания – първоначално кръв и урина. Допълнителни изследвания при специалист – видеозон. Лечение – антибиотици, прием на хранителни добавки и отвари. Червената боровинка благоприятства прочистването на пикочните пътища от появилите се инфекции. Самолечението е опасно – може да доведе до тежки и животозастрашаващи усложнения  като хронична бъбречна недостатъчност и диализа.

Д-р Валентин Бачев застава пред камерата на CredoWeb.bg. Д-р Бачев обяснява защо и как не лекуваните бактериални инфекции нерядко причиняват тежки усложнения на отделителната система.

инфекции на пикочните пътища
Д-р Бачев инфекции на пикочните пътища

Когато човек започне да уринира трудно или да изпитва неприятни усещания като болка, парене, смъдене, дори сърбежи докато уринира, трябва да потърси специалист. В никакъв случай не трябва да се провежда самолечение. Сам може да си причини усложнения, които даже могат да бъдат опасни за здравето.

Личният лекар назначава изследвания на кръв и урина. След това пациентът трябва да бъде изпратен на специалист, за да се установи точната причина за появата на тези бактериални инфекции, а не да бъдат лекувани самите симптоми.

Лечението при бактериални инфекции е комплексно – прием на антибиотици, на различни хранителни добавки, отвари. Д-р Бачев цитира продукти с червена боровинка, които са особено полезни за прочистване на организма.

Причинители на бактериални инфекции на отделителната система. На първо място това е бактерият Ешерихия коли, която е виновна за 90% от инфекциите при жените. Те са по-често засегнати от различни бактериални инфекции, поради анатомичната им структура – по-къс пикочен канал и много по-близо разположен анус. Анусът също е източник на бактерии и зарази.

Приемът на червена боровинка влияе точно върху развитието на Ешерехия коли – не позволява да се размножава и инфекцията да се разпростира. От друга страна червената боровинка действа като диуретик – предизвиква уриниране. Това е добре, защото наред с урината от организма се изхвърлят и бактериите.

Ако появилите се бактериални инфекции засягат долната част на отделителната система при жените, става дума за цистит. Ако е засегната горната част на отделителната система, засегнати са бъбреците. Освен Ешерихия коли, причинители на тези инфекции могат да бъдат други бактерии, гъбички или вируси.

Инфекции на пикочните пътища могат да се получат вследствие проникване на микроорганизмите през пикочните пътища, но може да са попаднали в кръвта и след това да атакуват пикочните пътища. Д-р Бачев заостря вниманието на хората, при появата на някакъв дискомфорт при уриниране, да се търси лекарска помощ. Самолечението може да причини тежки заболявания като хронична бъбречна недостатъчност. На по-късен етап може да доведе до диализа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *