Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 тайни от Изтока ще ни помогнат да живеем и остаряваме като японци

Това са 4 древни японски тайни за дълголетие и здраве. Не е трудно да се спазват. Нужна е само малко дисциплина и постоянство

Тези 4 древни японски тайни са ключът към изпълнен със здраве и позитивизъм живот.

Как тази древна японска система ще помогне на здравето ни?

– Ще запази сърцето здраво.
– Ще предотврати усложненията при свързаните с възрастта болести.
– Тези 4 стъпки очертават правилната посока, която трябва да следваме, за да си спестим онкологичните заболявания.

Питателна и здравословна храна, редовни физически упражнения и достатъчно количество вода – това са универсални начини, които ни помагат да останем здрави.

Всяка култура има свои собствени идеи за това как да се поддържа здравето и да се запази дълголетието. В Япония има четири основни правила, които могат да помогнат на много хора да останат здрави.

1. Ако се храните като сумист, ще изглеждате като сумист.

Сумистите често пропускат закуската. Те започват своето обучение още в ранните часове на деня. След това изяждат гигантски обяд, почиват следобеда и вечерта отново поглъщат голяма порция храна.

Сумистите се хранят два пъти на ден с огромни порции храна. Ако това сравнение не е достатъчно, ще го кажем малко по-просто. Без значение колко често и дълго тренирате, ако хранителните навици са грешни, то най-вероятно ще наддаваме на тегло.

Ето защо извода от първия съвет е баланс. Балансирано хранене, балансирани порции, баланс в почивката и труда.

2. Топлината е живот

Идеята, че топлината е живот се превежда като концепцията, че храната е енергия, която консумираме, за да оцелеем. Плодовете и зеленчуците, които растат и узряват през лятото охлаждат тялото и му позволяват да се адаптира към летните горещини. Зимните храни обикновено съдържат повече калории, за да запазят телата ни топли в студените сезони.

Този принцип има следната логика. През зимата е по-добре да се храним с месо и риба, както и термично обработени плодове и зеленчуци. През студените сезони организма ни има нужда от ферментирали храни.

Пролетта, лятото и ранната есен е времето, през което е задължително да се храним със сурови плодове и зеленчуци. да станем вегетарианци и суровоядци за няколко месеца – това е най-доброто решение за нашето здраве.

3. Никакви течности по време на хранене

от векове хората в Япония избягват пиенето на всякакъв вид течности по време на хранене. Те вярват, че това е лошо за храносмилането. Течностите охлаждат тялото, така че пиенето отнема от топлината, която се получава от храната.

Научно е доказано, че водата неутрализира киселината, необходима на стомаха за храносмилането. Можете да предоставите на тялото си течности чрез различни видове студени и топли супи.

4. Топлата вана удължава живота

Кой не обича топла вана… Тя отпуска мускулите, подобрява циркулацията на кръвта и ни кара да се чувствате спокойни. Топлата вана два пъти в седмицата е най-доброто средство против стрес.

Много хора погрешно смятат, че излишните калории са единствената причина, поради която дебелеем и остаряваме рано. Навярно е така, но…

Не е случайно, че Световната Здравна Организация години наред поставя японците начело, когато става дума за дълголетие. И това е така, защото Япония действително е страната с най-много столетници.

Тези 4 древни японски тайни ще ни помогнат да живеем и остаряваме като японци.

Източници: BBC News, Livestrong

Д-р Силвър - генератор за сребърни йони
Пригответе си полезна сребърна вода в домашни условия

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *