Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С тази дневна програма ще избегнете сърдечно-съдовите болести!

Сърдечно-съдовите болести са най-голе­мият ни враг. Те са номер едно в класацията на причи­ните за смърт и убиват три пъти повече хора от рака на млечната жлеза например. В същото време три от четири кардиологични заболя­вания могат да бъдат предотвратени с малки промени във всекиднев­ния ни живот, обясня­ват лекарите. Ето как да намалите риска от болестите на сърцето.

Сърдечно-съдовите болести

7.00 часа ИЗМИЙТЕ СИ СТАРАТЕЛНО ЗЪБИТЕ

Бактериите, които населяват устната кухина причи­няват лош дъх, разва­лят зъбите и увреждат венците. Те повишават натрупването на плака в артериите и по този начин увреждат сърдеч­носъдовата система. Можете да намалите риска от инфаркт с до 25% и от инсулт – с до 13%, като четкате зъбите си с кръгови движения в продължение на 2 минути. Използвайте конец за междузъбното пространство, посе­щавайте стоматолога си за профилактичен преглед – на 6 месеца. А за почистване на зъбен камък и професионално избелване и полиране на зъбите – веднъж годишно. Не забравяйте да сменяте и четката си за зъби на всеки 2-3 месеца.

7.30 часа ЗАКУСВАЙТЕ ЯЙЦА И ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ПРЕПЕЧЕН ХЛЯБ

Нови научни изследвания „реабилитираха“ яйцата. Те вдигат нивата на добрия холестерол (HDL), което влияе отлично на сърцето, без да повишават лошия холестерол, който заплаш­ва артериите с натрупване на масти по стените им. Учените от Университета на Минесота пък са изчисли­ли, че всекидневният прием на пълнозърнести храни може да намали с до 25% опасността от смърт поради сърдечно заболяване и рак.

7.35 часа ВЗЕМЕТЕ ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ПО ВРЕМЕ НА ЗАКУСКАТА

Много подходящи са препаратите, в състава на които има масло от крил (скаридоподобен зоопланктон), съветват специалисти по хранене. Ако обаче имате алергия към миди, риба, морски деликатеси или приема­те медикаменти за разреждане на кръвта, потърсете друга хранителна добавка – без масло от крил, но също богата на омега 3 мастни киселини и антиоксиданти, за да предпазите артериите и сърцето си.

Препоръчваме ви следните хранителни добавки:

За повече подробности последвайте линка!

КАРДИОХЕЛП МАКС плюс Коензим Q10

Кардиохелп Макс плюс Коензим Q10 подобрява действието на съдовата система и физиологичните процеси на сърцето. Поддържа нормалните нива на холестерола. Съдържа: Сух екстракт мая от червен ориз (Мonascus purpureus), сух екстракт от кордицепс (Cordyceps sinensis), магнезиев оксид (Magnesium Oxyde), ацетил-L-карнитин (Acetyl-L-Carnitine)+ 30 табл. коензим Q10.

Лецитин Витал-капсули, код: 30413

Капсулите внасят в организма необходимите му количества лецитин, важни за нормалното функциониране на основните групи клетки. Лецитинът осигурява стабилно функциониране на сърдечно-съдовата система, усвояването на мазнините и мастноразтворимите витамини.

ОМЕГА–3 Рибено масло

Съдържащите се в композицията на продукта Омега-3 мастни киселини и витамин Е стимулират и балансират сърдечно-съдовата, кръвоносната, имунната и опорно-двигателната системи.

8.00 часа НАПРАВЕТЕ ГИМНАСТИКА

Доказано е, че физичес­ките упражнения сут­рин са по-полезни от фитнеса по вечерно време. Хо­рата по-лесно привик­ват да правят ре­довно гимнастика в началото на деня. Тогава се чувстват по-свежи и с утринната ведрина се зареждат за работния процес. Оптималната продължителност е 30 минути физически упражнения. Ако ви се струва много, започнете с по 10 минути и постепенно увеличавайте време­то. Раздвижването помага на кръвообра­щението и сърдечна­та дейност. Не забра­вяйте и правилото да ходите пеша поне 30 минути на ден със забързано темпо, но без да се задъхвате – намерете своя ритъм и се придържайте към него.

10часа ПИЙНЕТЕ ЧАША ВОДА

Калифорнийски учени са доказа­ли, че редовното хидратиране, на организма с по пет-шест чаши вода на ден предпазва от коронарна болест на сърцето.

11.00 час« НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ТОПЛО ЛАТЕ

Нискомаслените млечни продукти, както и соевите протеини, в комби­нация с рафинираните въглехидрати намаляват нивата на кръвното налягане. Ако обаче сте под напрежение, пийте безкофеиново кафе, за да не стимули­рате прекалено сърцето и централ­ната нервна система, в резултат на което бързо ще се повиши. кръвното ви налягане. ‘

11.30 часа ПЕЙТЕ

Според кардиолози от Великобритания пее­нето помага на сърцето, защото действа като аеробно упражнение, което увеличава снабдяването с кислород на организма и засилва сърдечната дейност. Освен това пеенето има доказан антистрес ефект. Ако в този час няма как да изпълните препоръката, пейте по друго удобно време – например в колата на път за работа или за вкъщи, в банята, в кухнята.

12.45 часа ИЗЛЕЗТЕ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ

Недостигът на витамин D, набавян основно от слън­чевата светлина, може да увеличи риска от сърдеч­носъдови инциден­ти, особено при пациенти с високо кръвно налягане, показват резул­тати от проуч­ване на американ­ски кардиолози, публикувани в специализирано здравно списание. При хора с ниски нива на витамин D вероятността да получат сърдечен удар в близките пет години е два пъти по-висока в срав­нение с тези, при които няма липса на този витамин.

В тази статия научете повече за витамин Д!

Какво се случва, ако имате недостиг на витамин Д?

13 часа ОБЯДВАЙТЕ С ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ПРОДУКТ

Замяната на белите хляб и паста с пълнозърнести и белия ориз с кафяв е лесен начин да минете на по-здравословно и полезно за сърцето ви хранене. Рафинираните продук­ти увеличават опас­ността от развитие на диабет тип 2, кое­то, от своя страна, води до по-висок риск от сърдечен проблем.

14.15 часа ВЗЕМЕТЕ СИ КРАТКА ПОЧИВКА

Намерете тихо, спокойно и уединено място, за да затвори­те очи и да се концентрирате върху дишането си за 5 минути (техника от медитацията), или още по-добре – да мигне­те 40 пъти. По възможност, подремнете за кратко (15-20 минути). Според изследвания хората, които спят следобед, дори да не е всеки ден, са с 34% по-малко застрашени от смърт поради сърдечен инцидент в сравнение с тези, които не дремват от сутрин до вечер. Навийте си обаче алармата на часовника за след максимум 20 минути, защото всеки по-дълъг следобеден сън се отразява зле на нощния. А това също влияе негативно на здравето на сърцето.

15.30 часа ХАПНЕТЕ ШЕПА ЯДКИ ЗА СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА

Доказано е, че приемът на около 30 г ядки 4-5 пъти седмично може да намали до 40% риска от коронарна артериална болест. Ядките са богати на ненаситени мастни киселини, витамини, минерали и други нутриенти. Те намаляват холестерола и възпалителните процеси.

Препоръчват се безсолни бадеми, лешници, орехи, шам фъстъци.

17 часа СТАРАЙТЕ СЕ ДА НАПУСКАТЕ СЛУЖБАТА СИ В ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЧАС ЗА КРАЙ НА РАБОТНИЯ ДЕН

Хора, които остават три-четири часа след работно време всеки ден, уве­личават с до 60% опасност­та си от сърдечносъдова болест, показват анализи на британски кардиолози. Според тях причината е, че те са подложени на по-продължителен стрес, по-нервни или по-потиснати са. Освен това имат по-малко време за спорт, релакс и почивка.

17.30 часа ПОГАЛЕТЕ КОТКАТА ИЛИ КУЧЕТО СИ

Доказано е, че гушкането и галенето на домашния любимец намалява кръвното налягане и сваля напрежението.

18.00 часа ВЕЧЕРЯЙТЕ РИБА

Европейското общество по кардиология препоръчва поне два пъти седмично в менюто ви да има риба като превенция на заболявания на сърцето. Мазните видове като скумрия, сардина или пъстърва са най-богати на есенциалните омега 3 мастни киселини.

И още нещо – гответе всички ястия с олио от рапица, защо­то то е богато на полезните за сърцето мононенаситени и полиненаситени мазнини. Знае се, че е най-бедно на наситени маз­нини сред всички растителни масла и съдържа 10 пъти повече омега 3 мастни кисели­ни от зехтина. Само трябва да внимавате да не е ГМО. Овкусявайте ястията с чесън вместо със сол. Австралийско изследване показва, че употребата на по-малко сол би намалила с до 20% смъртността от сърдеч­носъдови инциденти. Защото алицинът в чесъна „обезвреж­да“ холестерола и подпомага кръвообращението.

20.00 часа ИЗКЛЮЧЕТЕ ТЕЛЕВИЗОРА

Един час гледане на телевизия повишава със 7% риска от фатални проблеми със сърцето, а четири часа дневно – съответно с 28%. Причината е обездвиж­ването, лошите навици за хранене пред екрана, затлъс­тяването. Затова включвайте телевизора само когато искате да гледате нещо, което наистина ви интересува.

20.30 часа НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НЯКОЛКО БЛОКЧЕТА НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД

Минералите калий и маг­незий, които се съдържат в шоколада, подобряват кръвоснабдяването на сърцето. Също намаляват кръвното наля­гане и риска от образуване на тромби. Флаваноидите в него пък спомагат за понижа­ване нивата на лошия холестерол. „Полейте“ ги с чаша топло прясно мляко или си пригответе топъл шоколад с мляко. Според изследване на 5000 души – на възраст от 45 до 84 години – тези, които пият всеки ден нискомаслено мляко, са с 37% по-нисък риск от развитие на кардиологично или бъбречно забо­ляване. Комбинацията на млечни протеини, витамин D, калций и магнезий подпо­мага работата на сърцето.

21 часа ДАЙТЕ СИ ВРЕМЕ ДА СЕ ОТПУСНЕТЕ

Напрежението през деня натоварва и може да увеличи риска от сърдечен инцидент. Затова вечер трябва да свалите „товара“ от гърба си. Вместо да посягате към бутилката с вино обаче, по-добре почетете интересна книга, послушайте приятна музика. Вземете релаксира­ща вана или практикувайте някоя успокояваща дихател­на техника.

22.30 часа ЛЕГНЕТЕ СИ

Изследване на университета на Алабама показва, че жени, които спят пет или по-малко часа на нощ, са с 40% по-висок риск от сърдечно заболяване в сравнение с тези, които си осигуряват осем часа сън. Обяснението е, че при пълно­ценен осемчасов сън нивата на фибриноген (протеин, който регулира кръвния поток към сърцето и е важен участник в кръвосъсирването) са по-висо­ки. При редовно недоспиване (по-малко от шест часа на нощ) опасността от сърдечен пристъп се увеличава значи­телно. Особено сред хора на средна и напреднала възраст, пише Журнал за жената.

22.40 часа МИСЛЕТЕ СИ ЗА ПРИЯТНИ НЕЩА, ДОКАТО СЕ УНАСЯТЕ В СЪН

Оптимизмът, щастието и положителните емоции пазят сърцето Ви, твърдят психолозите. Лека нощ!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *