Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако имате тези симптоми, трябва да направите следните изследвания

Всички болести са свързани с определени симптоми и рискови фактори, за които ако знаете, ще можете да се предпазите. Болести на половите органи при жените, диабет, проблеми с костите и ставите и при стомаха – как да се предпазим с редовна профилактика и навременно лечение.

 

Женски проблеми

ГИНЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Много от женските неразположения естествено се уталожват с отминаването на детеродната възраст. При много дами обаче, за жалост, именно тогава започват проблемите, свързани със симптомите на менопаузата или пък с наличието на генитален пролапс (спадане на женските тазови органи в различна степен във влагалището, заедно с неговите стени или извън външните гениталии). С настъпването на климактериума, жените са и по-застрашени от ракови образувания на матката, на шийката на матката и на яйчниците.

Рискови фактори

За генитален пролапс:

  • вродена слабост на съединителната тъкан на тазовото дъно;
  • естрогенен дефицит при жени в менопауза;
  • затлъстяване;
  • коремни тумори;
  • продължително и трудно раждане;
  • неправилно или недостатъчно възстановяване на разкъсванията при раждане;
  • многократни раждания.

За ракови заболявания:

  • хронична инфекция с човешки папилома вирус;
  • консумирането на пържени, печени или приготвени на грил храни се свързва, според изследване от 2007 година, с увеличен риск от ракови заболявания на матката и яйчниците;
  • нераждалите жени или лекуваните продължително време срещу стерилитет със стимулиращи овулацията медикаменти са по-застрашени от останалите дами от рак на яйчниците;
  • късно настъпила менопауза;
  • естрогенотерапия в периода на менопауза;
  • наднормено тегло;
  • болни от рак на гърдата;
  • близки роднини, заболели от рак на гърдата или на яйчниците.

Необходимите изследвания

Добре е поне веднъж годишно да се прави ПАП тест (цитонамазка). Ако има отклонения от нормата, е добре да се направи колпоскопско изследване (скрининг на шийката с помощта на микроскоп). При нередовен месечен цикъл и болки в областта на яйчниците, е наложително ехографско изследване на матката и яйчниците, както и изследване на някои показатели в кръвта.

Тревожни симптоми

Добре е да не се отлага консултацията със специалист при нередовен менструален цикъл или при наличие на секрет от влагалището, тежко кървене, придружено със съсиреци или болка, прокървяване повече от 6 месеца след прекъсване на цикъла, болки ниско долу в коремната област, подуване или неприятни усещания по време на секс. Не пренебрегвайте и симптоми като тежест или напрежение в таза, както и продължителна болезненост в областта на вулвата или бели късчета по нея.

Препоръчителни хранителни добавки

За повече подробности кликнете върху продукта.

МИОМАКС MIOMAX

Миомакс е иновативна хранителна добавка. Допринася за нормалното функциониране на женската полова система и маточната мускулатура. Подпомага нормалния естрогенен баланс на женския организъм.

НОВ ЖИВОТ NEW LIFE

Нов живот е иновативна хранителна добавка представляваща ефективна комбинация от билки съдържащи фитоестрогени, които допринасят за нормалното функциониране на репродуктивната система при мъже и жени. Подпомага нормалния хормонален баланс в организма.

НОНИ КОМПЛЕКС ЗА ЖЕНИ е могъщ антиоксидант, който подобрява клетъчното хранене, имунната защита и енергийния баланс на женския организъм.

 

Диабет

ДИАБЕТ

Диабет тип 2 означава невъзможност на организма да преработва правилно глюкозата. Това заболяване е сериозно и може да доведе до тежки усложнения като сърдечни заболявания, инфаркт, проблеми с бъбреците, слепота или гангрена.

Рискови фактори

  • възраст 40+;
  • обиколка на талията над 80 см;
  • близък роднина, който има диабет тип 2;
  • поликистозни яйчници (особено в съчетание с наднормено тегло);
  • гестационен диабет;
  • обездвижване.

Необходимите изследвания

Как организмът преработва глюкозата се установява чрез измерване на захарта в кръвта.

Тревожни симптоми

Прекомерна жажда, много засилени позиви за уриниране, загуба на тегло, замъглено зрение, постоянна умора, дразнене и сърбеж в генитал­ната област, бавно зарастващи рани – това са симптомите, които подсказват, че може да страдате от диабет тип 2. Не отлагайте посещението при специалист.

Препоръчителни хранителни добавки

КАНЕЛА С ХРОМ И ЦИНК

Ако страдате от забавен метаболизъм, повишено съдържание на мазнини в кръвта, холестерол с високи стойности, това е вашето средство да редуцирате здравословния си проблем.

Копринус за подобряване на състоянието при диабетици!

Диабет I и II, проблеми с оросяването, атеросклероза, нарушена микрофлора, влошено храносмилане, инфаркт, хемороиди, проблеми със сърдечния ритъм и кръвоносните съдове, възпаления, подагра и алкохолизъм.

Превент комплекс за нормализиране на кръвната захар!

Превент комплекс помага при диабет и проблеми с черния дроб и панкреаса, диабетна полиневропатия, високи стойности на кръвната захар.

Кости и стави

КОСТИ И СТАВИ

Остеопорозата може да доведе до фрактури, които при по-възрастните хора могат да причинят сериозни и трайни увреждания. Най-често счупванията са в областта на таза, китките или гръбнака. Статистиката сочи, че почти всеки втори с фрактура в областта на ханша впоследствие не може да води самостоятелен живот. Остеопорозата причинява и загуба на височина, постоянни болки в гърба и изгърбена стойка. Артритът и фибромиалгията (синдром, характеризиращ се с хронична болка, напрежение и умора в мускулите, сухожилията и ставите, без наличие на възпаление) са други сериозни заболявания, които атакуват ставите и костите ни.

Рискови фактори

  • недостатъчен прием на калций – под 700 мг на ден;
  • дефицит на витамин D – за да го избегнете, старайте се да сте на слънчева светлина поне 15 мин на ден;
  • слаба двигателна активност;
  • намаляване на ръста.

Необходимите изследвания

С дензитометрия (с помощта на рентген и ултразвук) се измерва костната плътност. При проблеми със стави, кости и сухожилия може да се наложат и други рентгенови и кръвни изследвания.

Тревожни симптоми

Притеснително е, ако установите, че ръстът ви е намалял с няколко сантиметра, както и ако забележите зачервяване, топлина или сериозно подуване на някоя става. Наложително е да потърсите лекарско мнение и ако сутрин, след ставане от леглото, се чувствате схванати за повече от 15 мин, тъй като това може да е резултат от възпаление.

Препоръчителни хранителни добавки

ВИРУМИН ВИТАЛ за здрави стави и силна имунна система

Неповторимият вкус на ВИРУМИН ВИТАЛ е резултат от супер полезната хранителна комбинация от люспи от елда, зелен овес, хибискус, джинджифил, женшен, арония и черница. Всеки, включил ВИРУМИН ВИТАЛ в менюто си, се радва на отлично здраве и неизчерпаема енергия. Този уникален продукт е безценен източник на различни витамини, минерали, флавоноиди и антиоксиданти.

ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ слага край на болката и сковаността

В състава на ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ са включени екстракти от люспи на елда и зелен овес. Тези екстракти, богати на рутин, действат укрепващо и многократно повишават еластичността на кръвоносните съдове.

ЗЕЛЕНОУСТА МИДА

Ефективно средство за намаляване на болките и ограничаване на дегенеративните процеси при заболявания на опорно-двигателния апарат. Препоръчано от Sanct Bernhard при ревматоиден артрит и остеоартрит, болки и износване на ставите с увреждане на хрущялната тъкан, при спондилози и ишиас. Подпомага възстановяването на тонуса и двигателната активност след тежки физически натоварвания, продължително седене или при хора с наднормено тегло. Блокира процесите на изтъняване на хрущялната тъкан и ограничава износването на ставите.

ДЯВОЛСКИ НОКЪТ

Една от най-успешно работещите формули за неутрализиране на негативни ефекти от заболявания на опорно-двигателния апарат. Облекчава състояния, свързани с дегенеративни промени – артрит, остеоартрит и ревматоиден артрит, артроза, болки в гърба, лупус, лумбаго, фибромиалгия. Ефективен при болестни състояния на черния дроб, възпалителни процеси в пикочния мехур, висок холестерол, подагра.

МАТСАН ДОЙЧ ЗА СТАВИ със змийска отрова

Матсан Дойч за стави се препоръчва при възпалителни процеси в опорно-двигателната система, миозити, периартрити, артрити, тендовагинити – ревматоидни и неревматоидни. При дегенеративни промени в ставите и костите. Остри състояния с болкови синдром при пренатоварвания, спортни травми, преразтягания, дископатии, периферни неврити.

Яжте моркови за добро храносмилане

БОЛЕСТИ НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНИЯ ТРАКТ

Донякъде е нормално хранителните неразположения да се увеличават с напредването на годините, но понякога зад тях се крият и сериозни проблеми. Значителен е броят на хората, които всяка година биват диагностицирани с рак на хранопровода, стомаха или панкреаса. Да не говорим за още no-страшните цифри в статистиката на заболелите от рак на червата.

Рискови фактори

  • честата консумация на червено месо и колбаси;
  • пълният отказ от червено месо;
  • тютюнопушене;
  • заразяване с хеликобактер пилори;
  • близки роднини с рак на червата или полипи;
  • 50+ години;
  • излагане на вредни газове, петролни изпарения или опасни химически вещества.

Необходимите изследвания

Чрез кръвно изследване може да се установи дали храносмилателните проблеми са причинени от хеликобактер пилори, която е основният причинител на язвата на дванадесетопръстника. Други изследвания, които може да се окажат необходими, са колоноскопия, гастроскопия, рентген, пише Журнал за жената.

Тревожни симптоми

Новопоявили се или продължителни стомашни киселини или болки в корема, гадене, повръщане на кръв, загуба на апетит, болезнено и трудно преглъщане, увеличени прояви на метеоризъм или подуване на корема, кръв в изпражненията, често проявяваща се диария, болки и напрежение в ректума, както и необяснима загуба на тегло са все симптоми, които не бива да се пренебрегват!

Препоръчителни хранителни добавки

Храносмилателна билкова горчивка

Изпитано средство за подпомагане на храносмилателната дейност. Облекчава тежестта и болките в стомаха, съдейства за преодоляването на болестни състояния и отклонения – лениви черва, недостатъчно отделяне на храносмилателни сокове, липса на апетит.

БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Хранителната добавка допринася за нормалното функциониране на храносмилателната система. Благодарение на етеричните масла и влакнини в билките, подпомага нормалната моторика на стомашно-чревния тракт, нормалната перисталтика.

ВИРУМИН – най-добрият приятел на храносмилателната система

Една опаковка ВИРУМИН съдържа 40% люспи от елда, 24% цвят от хибискус, 5% плод малина, 2% плод ябълка, 4% плодове от арония, 9% касис, 8% листа от зелен чай, 3% листа от мента, 2% цвят от черна ружа, 3% шипка плодове.

РАСТИТЕЛЕН ВЪГЛЕН За плосък корем без подуване и газове!

Растителния въглен представлява природен продукт , който има висока адсорбционна активност. Получава се при изгаряне на бреза или топола, осъществено под контрол и последващото активиране и увеличаване на порьозната му вътрешна повърхност.

Таблетки за киселини

Препаратът разчита на основната си съставка – магнезиевия силикат , който неутрализира излишната стомашна киселина. Химията на въздействието продължава с отделянето на силициев диоксид, който образува защитен филм върху лигавицата на стомаха и допълнително я предпазва от възможни нови киселинни атаки.

ЦАРСКИ БИЛКИ За храносмилателната система

Подобрява дейността на храносмилателната система, както и функциите на черния дроб, стомаха, панкреаса, червата, жлъчката. Има антимикробно, антистресово, антивирусно и адаптогенно действие.

Тук прочетете как да се предпазите и от други заболявания!

Тези прегледи трябва да правите редовно, за да се предпазите от болести!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *