ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тези прегледи трябва да правите редовно, за да се предпазите от болести!

Редовните прегледи са гаранция, че в случай на някакво заболяване, ще го откриете навреме. Ранната диагностика предполага успешно лечение, особено когато се касае за злокачествени болести.

Прегледи на сърцето

КОРОНАРНА АРТЕРИАЛНА БОЛЕСТ НА СЪРЦЕТО

Британско изследване сочи, че е 4 пъти по-вероятно жена да почине от сърдечно заболяване, отколкото от рак на гърдата. Хубавото е, че промяната на начина на живот, дори и в по-напреднала възраст, може да ни помогне.

Коронарната болест на сърцето е крайният резултат от натрупването на атеромни плаки или мастни образувания по стените на артериите, доставящи кислород и хранителни вещества до сърдечните мускули. Това може да доведе до болезнени усещания, когато сърцето се нуждае от повече кислород – например при физическа активност. Пълното блокиране на артериите предизвиква инфаркт, който може да доведе до смърт или трайни увреждания в сърдечната област.

Рискови фактори:

  • имате майка, сестра или дъщеря със сърдечни проблеми, преди навършване на 65 години, или баща, брат, син – преди навършване на 55. Тогава и вие сте с 50% no-застрашени спрямо хората без болни роднини;
  • ако имате високо кръВно налягане.
  • то рискът от сърдечни проблеми при вас нараства с 22%;
  • талията ви е над 80 см;
  • стойности на общ холестерол над 5,2 mmol/l и на LDL над 3,4 mmol/l са рискови;
  • повишена кръвна захар;
  • тютюнопушене;
  • прекомерна употреба на алкохол;
  • намалена двигателна активност (спортувате или правите упраж­нения по-малко от 30 мин 3-4 пъти седмично);
  • не се храните здравословно и балансирано (менюто ви не включва плодове и зеленчуци, нискомаслени продукти и храни, богати на фибри и с ниско съдържание на сол, изобилие от ядки и семена и поне два пъти седмично – мазна риба).

Необходимите прегледи

Добре е да се направят редица медицински изследвания, включващи кръвни изследвания, електрокардиограма (ЕКГ) в състояние на покой и след физическо натоварване, стрес тест, измерване на кръвното налягане, рентгеново изследване на коронарните артерии (ангиограма).

Тревожни симптоми

При силни пронизващи болки, в предната част на гърдите, които може да се простират и към гърба, ръцете и челюстите, продължаващи повече от десет минути или ако са придружени с недостиг на въздух, потене или замайване – веднага се обадете на бърза помощ. Други симптоми, при които е добре веднага да отидете на лекар, са трудности в дишането, отичане на глезените, сърцебиене.

Препоръчителни хранителни добавки

КАРДИОХЕЛП МАКС плюс Коензим Q10

Кардиохелп макс е балансирана комбинация от оптимално подбрани активни съставки, които действат съвместно и са насочени към подобряване действието на сърдечно-съдовата система и активиране на възстановителните сили на организма.

ЛИПОМЕЗИН – при висок холестерол!

Снижава възможността от развитие на различни заболявания, като мозъчно съдова болест, исхемична болест на сърцето, периферна артериална недостатъчност.

ЦАРСКИ БИЛКИ За кръвоносната система код 30113

Състав: Пчелен мед и екстракти от златен корен, див кестен, гинко билоба, бял равнец, репей, бъзов плод, ленено семе, глог.

ЧЕСЪН И ГЛОГ За защита на сърцето и кръвоносната система! код30214

Невероятната и ефективна комбинация от глог и чесън има силно защитно, съдостимулиращо и ясно изразено кардиопротективно действие.

Очите

ОЧИ И УШИ

С възрастта е възможно да се появят очни заболявания като глаукома, макулна дегенерация (която значително по-често засяга жените) и катаракта. Остаряването често засяга и слуха. С напредването на годините, нараства и рискът от поява на шум в ушите, намаляване на слуха, болест на Мениер.

Рискови фактори:

  • диабетът увеличава риска от катаракта и глаукома;
  • тютюнопушене;
  • прекомерна употреба на алкохол;
  • продължително излагане на слънчева светлина, без очила с UV защита;
  • фамилна обремененост
  • затлъстяване;
  • високо кръвно налягане
  • недостатъчен прием на червени, жълти, оранжеви, зелени и тъмносини плодове и зеленчуци. Тези продукти
  • са добра превенция срещу макулна дегенерация.

Необходимите прегледи

Ако сте над 40 години, е нужно поне на две години веднъж да преглеждате очите си при специалист. При най-малкото съмнение за намален слух или зрение, също е добре да си назначите част за преглед.

Особено тревожни симптоми!

Внезапно влошаване на зрението, проблясване на „светкавици“ или дълбока очна болка са симптоми, които изискват спешна консултация. Загуба на слух, придружена с болки и/или шум в ушите, световъртеж или секрет може да са подсказка за сериозен проблем. Непременно се консултирайте със специалист, за да не пострада трайно слухът ви.

Препоръчителни хранителни добавки

ВИРУМИН ОПТИ – качествена защита на зрението

Това е един от най-качествените продукти за защита на зрението на българския пазар. Този здравословен микс, съставен от люспи от елда, сушени плодове, моркови и боровинки, е най-добрият приятел на очите.

ЧЕРНА БОРОВИНКА За силно зрение и здрави очи! код30257

Черната боровинка има мощно антиоксидантно действие благодарение на съдържащите се в нея флавоноиди и антоцианоциди. Те успешно се борят със свободните радикали и тяхното разрушително действие, което води до деградация на клетките.

Гърдите

ГЪРДИТЕ

Ракът на млечните жлези е най-разпространеното онкологично заболяване сред жените. Според проучване, проведено във Великобритания, около 80% от заболе­лите пациентки са на възраст над 50 години. Но при по-младите жени, чиято гръдна плътност е по-висока, раковите образувания са по-трудни за откриване.

Рискови фактори:

  • 50+ години;
  • майка, баба, дъщеря, сестра или близък роднина от мъжки пол със същото заболяване;
  • раждане на първо дете след 30-годишна възраст

Необходимите прегледи

Добре е поне веднъж месечно да оглеждате и опипвате за изменения и бучки гърдите си. Ако се натъкнете на нещо необичайно, направете консултация с мамолог. Дори и всичко да ви се струва наред, профилактичните прегледи при специалист е добре да са не по-рядко от веднъж на две години. По преценка на мамолога се правят изследвания с ехограф, мамографска снимка, биопсия.

Тревожни симптоми!

Притеснителни са всички промени на формата и размера на гърдите, както и наличието на бучки, вдлъбнатини, зачервявания, изменения на зърната (особено ако са вдлъбнати), секрет (бистър или примесен с кръв), подувания или бучки под мишниците.

Прегледи на белите дробове

БЕЛИ ДРОБОВЕ

Поемайки въздух средно по 23 хиляди пъти на ден, с течение на годините ние вкарваме в дробовете си и много токсини. Пушенето, замърсеният въздух и други химикали атакуват малките дихателни пътища и деликатните алвеоли в дробовете ни. Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) често протича без знанието на страдащия от нея, поне докато уврежданията не станат твърде сериозни. Според статистика във Великобритания повече жени умират от ХОББ, отколкото от рак на гърдата. Тревожно е и че все повече се увеличава броят на засегнатите дами, защото дробовете ни са с no-нежна тъкан от тези на мъжете.

Все повече жени са диагностицирани и с карцином на белите дробове. От една страна, защото съвременните жени пушат повече от представителките на по-старите поколения, а от друга, защото естрогенът предразполага към раковото заболяванеч пише Журнал за жената .

Рискови фактори:

  • работа с химикали;
  • излагане на замърсен въздух и цигарен дим;
  • тютюнопушене;
  • близък роднина, диагностициран с алфа-1 антитрипсинов дефицит.

Необходимите прегледи

За установяване на състоянието на белите дробове са нужни рентгеново изследване, компютърна томография, спирометрия.

Особено тревожни симптоми!

Продължителна кашлица (повече от 3 седмици), отхрачване на кръв, усещане за недостиг на въздух, продължителна дрезгавост на гласа, болки в гръдната област, крайна умора, необяснима загуба на тегло са симптомите, при които е добре незабавно да се консултирате с пулмолог.

Препоръчителни хранителни добавки

Лула инхалатор с хималайска сол – природен еликсир за КАШЛИЦА, АСТМА, ЗАТРУДНЕНО ДИШАНЕ И АЛЕРГИИ!

РЕСПИХЕЛП За здрава дихателна система

Активните съставки в продукта имат благоприятно влияние върху организми при проблеми с дихателната система, сърдечната дейност. Подобряват проходимостта на алвеолите, имат отхрчващо, противовъзпалително и антисептично действие.

Във всяко едно пакетче се съдържа инулин – фибри (Inuline – fibers) – 2000 мг; сух екстракт от Кордицепс (Cordyceps Sinensis) – 250 мг; инозин (Inosine) – 200 мг; сух екстракт от гроздово семе (Dry extract grape seed) – 100 мг; стевия (Stevia rebaudiana – 90% stevioside) – 5 мг.

Препоръчителните хранителни добавки можете да намерите в нашия онлайн магазин. За повече подробности последвайте линка, който е поставен върху името на продукта!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *