БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

10 супер хитринки за по-младо лице – вижте какво помага

Борбата с гравитацията не е напразна – съществуват ефикасни средства за поддържане на лицевия контур, който е най-видимият признак на възрастта.

Кремове с лифтинг ефект

За да разберем докъде може да стигне въздействието на един козметичен крем, трябва първо да сме наясно как остарява кожата. С напредването на годините всичко в лицето започва да се „стопява“ – костната структура, мускулите, мастната тъкан. Срещу този дълбок и напълно естествен процес кремът има ограничен ефект – той не може да „повдигне“ кожата в механичния смисъл на думата, но може да стимулира производството на еластан, колаген и хиалуронова киселина, а това води до по-чисти линии на овала и бузите.

по-младо лице
Хитринки за по-младо лице

1. Залагаме на изпробвани съставки

Сред активните вещества, които най-ефикасно подобряват вида на кожата, се открояват ретинолът (витамин А) и хиалуроновата киселина. Витамин С участва в синтеза на колагена и еластана, което го прави важна съставка в козметиката. Други помощници срещу стареенето на кожата са витамин Е и пептидите, които също подпомагат образуването на колаген и еластан.

2. Проявяваме търпение

Козметичните продукти против бръчки дават по-бързи резултати от тези, които се борят с отпускането на кожата. При редовно нанасяне на подходящ крем ефектът може да стане видим след 3 месеца, а за по-сериозен резултат в корекцията на овала са нужни 4-6 месеца.

3. Хитруваме

Искате бърз ефект? Потърсете продукти, създадени специално за видим, но временен резултат. Подходящи са тези, които съдържат протеини от сладък бадем. Житните протеини също имат стягащо действие.

4. Постоянна грижа за кожата

Пазете кожата от слънце, намалете консумацията на захар и спете достатъчно. Най-важно е да избегнете вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи, които участват с цели 80% в остаряването на кожата.

Глюцидите пък водят до втвърдяване на фибрите в тъканите и така влошават вида на кожата. Сънят има директно влияние върху състоянието на епидермиса – изследвания показват, че намаляването на продължителността му води до загуба на блясъка на кожата, дехидратация и уморен вид.

Голямото завръщане на масажа

Подмладяването на лицето с масаж е възможно! Той стимулира синтеза на еластичните фибри в кожата чрез механично въздействие, което тонизира и мускулите на лицето. Масажите са чудесна алтернатива за жените, които не искат да се подлагат на инвазивни методи. Те се изпълняват лесно и не отнемат много време.

5. Механично моделиране

Механичното стимулиране на кожата води до повишаване нивото на колагена в нея. В същото време с 80% се увеличава синтезата на хиалуронова киселина и с 46% тази на еластана. LPG-масажът е иновативна процедура за коригиране на овала и премахване на фините бръчици с помощта на накрайници, действащи с вакуум. Необходими са десетина сеанса, всеки с продължителност 30 минути, по два пъти седмично.

6. Азиатски техники

Японските и китайските масажи стимулират мускулите, които поддържат кожата, стимулират движението на лимфата и микро кръвообращението. Резултатът се забелязва по изчистените линии на лицето.

7. Петминутен масаж за овала

Целта е да се отводнят тъканите на лицето, което помага срещу отпускането на кожата в областта на овала. За няколко месеца при редовно масажиране лицето се стяга и контурите му стават по-чисти.

Етап А – Поставете двата палеца на ръцете под брадичката и ги придвижете по челюстите до лимфните точки, които се намират под ушите.

Етап Б – Натиснете леко вдлъбнатините, които се намират зад ушите.

Етап В – Притиснете с пръстите на дясната ръка лимфните възли, разположени зад лявото ухо. После сменете ръката и притиснете лимфните възли под дясното ухо.

Етап Г – Плъзнете леко дясната ръка по лявата страна на шията до ключицата. После направете същото движение с лявата страна по дясната страна на шията пак до ключицата.

Гимнастика за лицето

Кожата е орган, чиито мускули могат да бъдат поддържани с тренировки, които освен това стимулират кръвообращението. Най-лесното упражнение е дъвченето на дъвка в продължение на 20 минути. Още по-добър ефект би имало, ако използвате едновременно 3-4 дъвки – така стимулирането на мускулите е по-интензивно, а в същото време се намалява търкането на зъбите.

След това продължете с предложените тук упражнения. Практикувана редовно, гимнастиката на лицето поддържа чертите му стегнати и може дори да направи излишен лифтинга.

8. За повдигане на бузите

– Сложете длан пред устата си, за да сте сигурни, че няма да изпуснете поетия въздух. Поемете дъх през носа и издуйте бузи. С показалеца на свободната ръка натиснете едната буза – тя трябва да е така издута, че той да не може да потъне в нея. След това сменете ръцете.

– Поставете двете си длани, допрени в долната част, върху устните си, така че пръстите да легнат врху слепоочията и ушите. Издишайте през носа и натиснете издутите докрай бузи, докато не ви остане никакъв въздух.

9. За стягане на долната част на лицето

Поставете палците с меката част нагоре в средата под брадичката. Вдишайте дълбоко. Издишайте за 6-10 секунди, като натискате силно с палците и се опитате да отворите уста. Съпротивата на палците и ръцете пречи на пълното й отваряне.

10. За контура на устните

Пъхнете върховете на показалците си във вътрешната страна на долната устна по средата. Поемете въздух и задръжте дъха си. Издърпайте навън устната си, като в същото време я стегнете, така че тя да придърпва пръстите към венеца и зъбите. Задръжте така около 2 секунди. При издишването масажирайте устната с върховете на пръстите.

Лифтингът може да почака!

С инжектирането на хиалуронова киселина може да се запълни „стопеният“ лицев обем, както и да се придаде по-чиста линия на овала. Резултатите са видими след 2-3 процедури, направени през 3 седмици, и се задържат в рамките на една година.

Ако отпускането на кожата е по-сериозно, се използва плътна хиалуронова киселина за инжектиране в областта на скулите – така кожата се повдига и овалът се прибира.

източници:здравен журнал,wiki hоw

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *