БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Язвен колит се лекува с тези натурални методи!

В статията ще намерите информация за лечение на язвен колит. Рецепти с билки. Препоръки за хранене. Препоръчителни хранителни добавки. Схеми и рецепти за отвари и хранене. Разкази на излекувани болни хора.

Язвен колит

Язвени колит е заболяване на дебелото черво с образуване на незарастващи язви. Той не щади нито младите, нито старите: безкрайни диарии с кръв, жестоки болки. Лекарите не успяват винаги да се справят с тази болест. Ако и вие страдате от нея, следните препоръки ще ви бъдат полезни.

Трябва да се пият по 2-4 супени лъжици фермент от билката змийско мляко (Chelidonium majus L.) (внимание отровна билка!) на всеки 3-4 часа.

Ето как се приготвя:

РЕЦЕПТА: Отмерват се 3 л млечна суроватка, към която се добавя 1 чаша захар и 1 чаша сушена или прясна билка змийско мляко. През зимата можете да си я купите от билкова аптека. Ако сами си набавяте билката, най-добре е да я берете в периода на цъфтежа, като откъсвате и стъблата, и листата. Не е желателно да се използват корените. Билката се поставя в марлена торбичка и с помощта на тежест (камъче) се спуска на дъното на трилитровия буркан. Ако млечната суроватка при пресичането на млякото се е прегряла и млечните бактерии са загинали, трябва да се добави около 1 чаена лъжичка сметана, купена от пазара. В сметаната винаги се съдържат здрави млечни бактерии.

Сместа се държи на топло и тъмно място. Бурканът се покрива с няколко слоя марля, за да не се завъдят винени мушици.

За 2 седмици се образува колония от силни млечнокисели бактерии.

Една жена приготвяла фермента от змийско мляко по обичайната технология. Но на повърхността на буркана се появявала плесен по изплували бучици сметана и ферментът се получавал твърде горчив. Затова внимавайте за следното.

Сметаната трябва добре да се разбърка със захарта и водата. След това на дъното на съда се пуска торбичката със змийското мляко с помощта на тежест от стъкло или порцелан, която я задържа да не изплува. След 1-2 дни съдържанието на буркана задължително се разбърква и се отстранява образувалата се по повърхността плесен. Така ще се избегне горчивият вкус. По-нататък, след 10-14 дни, когато ферментът е готов, в отделен съд се отлива 1 л от фермента за употреба, а в буркана се сипва 1 л вода и 1/3 чаша захар. Отделеният фермент се държи в хладилник. Докато се изпие, новата порция ще е готова. Това може да се прави 3-4 пъти, след това ферментът се приготвя с нова билка.

Хранене при язвен колит

Как протича лечението?

По време на хранене се вземат по 1-2 г сол и сода бикарбонат 4-5 пъти дневно.

Основните храни са месо, риба, яйца, натурално кисело мляко, туршии от зеленчуци в саламура. Започва се с посолено варено месо, за гарнитура — ориз.

След един час можете да изядете филия хляб с посолена извара и мед или с краве масло и сурово яйце. Ако тези храни не ви се струват вкусни, преди хранене изпийте 2 супени лъжици кралско пиво.

РЕЦЕПТА за кралско пиво: В трилитров буркан с кладенчова вода се добавят 30-40 разрязани на две конски кестена. Добавя се чаша захар и за закваската половин чаша млечна суроватка или 1 чаена лъжичка сметана. Квасът се държи в топло помещение с температура около 25-35 градуса не по-малко от две седмици.

Също така 1-2 пъти дневно гълтайте кюспе от зеле (или моркови, ако имате киселини) по 2-4 супени лъжици, като го редувате с кюспе от сурови картофи. Кюспето представлява остатъка след преработване на почистени и обелени плодове или зеленчуци в сокоизстисквачка. Вземете например 5-6 моркова, обелете ги и ги сложете в сокоизстисквачката. Полученият остатък след сока – кюспето, поставете във формички за лед и замразете. Ползвайте от тях, когато е необходимо, а това ще разберете по-нататък в статията.

Пригответе квас от пелин, вратига, плодове от офика, мента и го пийте като вода, без ограничения.

Пригответе си пастет от туя по следната

РЕЦЕПТА – Вземат се 1 кг нарязани ситно нежни листа от туя, смесват се с 1 кг мед и сместа се оставя да престои поне 1 месец. Държи се на топло без ограничения във времето и се взема от пастета по 1 чаена лъжичка след всяко хранене. Същият пастет може да се приготви от офика.

Замесете тесто с ръжено брашно и яжте по 2-4 супени лъжици от него.

Правете си клизми с фермент от змийско мляко, като го разредите с млечна суроватка, чай от пелин или лайка, или разтвор на сода и сол: на 1 чаша топла вода се слага 2/2 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка сода.

Разтривайте тялото си с ябълков оцет с мед в качеството на подхранваща процедура.

Язвеният колит може да се лекува и със следните рецепти:

РЕЦЕПТА 1 – В чаша вряща вода се запарват по 1 чаена лъжичка червен кантарион, градински чай (салвия) и лайка. Пие се по 1 супена лъжица на всеки два часа (примерно 7-8 пъти дневно). След 1-3 месеца дозата се намалява, а интервалите между приемите се у величават.

РЕЦЕПТА 2 – Смесват се в равни части цветове от ливадна детелина, жълта иглика, жълт кантарион, корени от аир, корени от божур; 2 супени лъжици от сместа се заливат с 2 чаши вряща вода в термос и запарката престоява 10 часа. Прецежда се. Приемат се по 100 мл 4 пъти дневно 1 час преди хранене.

Ето още една лесна рецепта, която помага за разтварянето на кръвни съсиреци (тромби).

РЕЦЕПТА 3 – Смесват се 3-5 г семена от коприва с 1 чаена лъжичка мед. Взема се 3 пъти дневно.

Билката змийско мляко – Chelidonium majus L.

Истории на излекувани хора от язвен колит

Ето какво разказва една жена за излекуването си. Тя от 15 години страдала от неспецифичен язвен колит. Болки в корема, постоянно кръв в изпражненията. Обърнете внимание на думата „неспецифичен“ – официалната медицина я добавя, когато причините за заболяването не са ясни, тоест няма инфекция, която може да се пребори с антибиотици например. А причината в този и в много други случаи е проста – системно неправилно хранене, довело първоначално до промяна на процесите в стомашно-чревния канал, а след това и до алкализиране на организма. Тази жена започнала строго да следва горните препоръки и рецепти и след 2 седмици оздравяла. От момента на оздравяването й са минали 2 години, но рецидив няма.

В основата на това лечение на тази болна жена е било правилното хранене. Жената е започнала да приема фермент от змийско мляко по следната схема:

Приемът започва с 1 супена лъжица и постепенно се увеличава до 1/2 чаша 3 пъти дневно половин час преди хранене. Борш с пресни зеленчуци не се препоръчва, защото води до силно алкализиране. Впоследствие, след един месец се разрешава борш от кисело зеле, кисело цвекло и моркови.

Основните храни са варено месо, риба, яйца, осолени гъби, солена сланина, солена риба с лук. Като гарнитури се препоръчват картофено пюре, задушено с мас кисело зеле, каши (овесена, пшеничена, просена, елдена). Рафинираното растително масло се изключва напълно. За еднократно пържене на риба и за приготвяне на гъби, се използва нерафинирано слънчогледово масло (шарлан). Зеленчуковите салати се подправят със сол и сметана.

Ето още един случай на излекуван пациент

Пациентът разказва за своя опит в лечението на неспецифичен колит по методите, които ви посочихме: От няколко години приготвям квасове и ферменти от змийско мляко, бананови кори, просо, бял оман. Помагат ми и солените превръзки за през нощта от насипана със сол хавлиена кърпа – болките минават, неведнъж съм го правил. Аз повярвах и се вкопчих в тези рецепти, защото официалната медицина, след като безуспешно ме лекуваше от неспецифичен язвен колит, преди 5 години ми даде инвалидност до края на живота. Но освен от язвен колит, аз страдам и от желязодефицитна анемия, дисбактериоза и тахикардия. От прилагането на ферумлек венозно получих разкъсване на съд, а съдържащите желязо таблетки предизвикват болки в стомаха и червата. Пробвах да вземам сироп от алое с желязо – почти щях да припадна.

Вероятно при този пациент се е развил анациден гастрит, дължащ се на недостиг на стомашни сокове – солна киселина и пепсин. Поради това храната не се е преработвала. Продължителният престой на несмляна храна в червата, върху която се нахвърлят болестотворните бактерии, води до гниене и описаните от болния последици – развива се анемия, дисбактериоза; не достигат елементи за възстановяване на лигавицата на дебелото черво. За нея се препоръчва следната схема на лечение:

Извлек от пелин

РЕЦЕПТА 1 – Приготвя се оцетен извлек от пелин (на 500 мл 9% оцет се слага 1 наша суха билка, кисне се 2-3 дена) и се правят разтривки с него, като предварително се затопля и се разрежда до 8% (в чаша се сипва 1/8 от извлека и се доливат 2/3 топла вода). Разтрива се цялото тяло 4 пъти дневно, а от неразредения оцетен извлек се добавят по 1-2 наени лъжинки в ная.

Оцетът ще повиши киселинността, а пелинът е много полезен за възстановяване на дебелото черво. Впрочем може да се правят и компреси в долната част на корема за през нощта с извлека.

РЕЦЕПТА 2 – Пият се по 2 супени лъжици квас от змийско мляко на всеки 2 часа, тоест 6-8 пъти дневно. След хранене се слага сол на езика и се гълта, след като се разтвори в слюнката. За доставяне на желязо в 4-8 кг ябълки се забиват ръждиви гвоздеи, оставят се на хладно и тъмно място за 2 седмици, след което се изяждат по 3-4 ябълки дневно.

Постепенно трябва да се премине на правилно хранене.

При язвен колит официалната медицина предлага строга диета, но болестта така и не си отива. Нещо повече, тази диета лишава организма от нужните му хранителни вещества.

Лечението на язвен колит с помощта на храненето има големи успехи при много болни, като се въвежда и използването на ферментирало змийско мляко.

Още един разказ на излекуван пациент

Заболях от неспецифичен язвен колит, когато работех на три смени. Знаете как става – храненето, сънят, почивката, всичко е нередовно. Започнах да получавам разтройства, в изпражненията откривах слуз, кръв. И какво стана с мен – щом хапна нещо, трябва да тичам в тоалетната. Едвам се добера и избликва кървава маса. Който поне веднъж е преживявал нещо такова, ще ме разбере. Закараха ме в болница, правиха ми микроклизми с масло от хипофая – в началото ми помогна, вземах фестал, след това салазопиридазин, дълго пиех лекарства. Диетата ми беше следната – през цялата година след престоя в болницата изключвах всички солени, кисели и люти продукти. От месото ядях само варено пилешко. Хранех се с безкрайни супи и каши – овесена, елдена. За известно време ми помогна. Но щом хапнех нещо кисело, например кисело зеле, веднага ми ставаше зле.

И всичко продължи така, докато започнах да се лекувам с квас от змийско мляко и правилно хранене. Сега си правя борш от кисело зеле и други зеленчуци в саламура, подправям го със задушен в мас лук. Пържа само с краве масло или с мас. Салатите подправям със сметана или шарлан (нерафинирано слънчогледово масло). Ям риба, включително осолена, месо, солени и мариновани гъби, сланина. За гарнитура правя картофено пюре, задушено зеле, ориз, елда, грах. Запичам на фурна картофи със сланина – разрязвам целия картоф на две, правя вдлъбнатина във всяка половинка и поставям в едната парченце сланина, посолявам и захлупвам с другата. Пека до готовност. Понякога колитът напомня за себе си със слуз в изпражненията. Веднага започвам да пия половин час преди хранене по четвърт чаша квас от змийско мляко 3 пъти дневно. Ако обострянето се случи през лятото, пия и сок от билката. Казват, че змийското мляко е отровно, но на мен ми помага.

Змийското мляко расте в градината ми. Отрязвам билката, пускам я в сокоизстисквачката и изпивам 1 чаена лъжичка от сока. Получения сок съхранявам в хладилник в захлупен стъклен съд, като го разреждам със силна водка (70°) или медицински спирт в съотношение ¾ сок и ¼  спирт. Сокът, разреден със спирт, се приема по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно в продължение на 3-5 дни. В периода на обостряне слагам на езика сол – на върха на нож, 30 минути след хранене. Под обостряне разбирам периодите, когато изпитвам дискомфорт при храносмилане. Язвеният колит във вида на диария с кръв и слуз не се завръща, а може би и аз не допускам това да стане. В това е цялата премъдрост.

Обърнете внимание!

Към този разказ трябва задължително да се добави, че сокът от змийско мляко и спиртните му извлеци и отварите са отровни. Безконтролната им употреба е опасна за живота. Спазвайте строго препоръчаните дози!

Вече знаете, че болните, които след безуспешно медикаментозно лечение на стомашно-чревния канал са започнали да прилагат тази методика, са почувствали значително облекчение. Изчезнали са болките и усещането за подут корем (газове), ходенето по голяма нужда става редовно. Вече не се появяват киселини, подобрява се апетитът, кожата се изчиства от телеангиектазии (знаци за чернодробна дисфункция). Дори настроението се подобрява, възниква жажда за живот и убеденост в правилния избор на лечебен метод. Ползата от тази методика е напълно обяснимо и обосновано.

Слагайте на трапезата си винаги кисело козе мляко със змийско мляко, сирене, кисело зеле, гъби, горчица, солена риба, подправки.

Хранителни добавки при язвен колит

Препоръчителни хранителни добавки при язвен колит

Всички продукти, които са изброени по-долу имат конкретна насоченост за подобряване здравето на стомаха. За да прочетете подробности, последвайте линка, който е поставен на наименованието на продукта.

Гастро макс е уникална хранителна добавка за проблемите на стомашно-чревния тракт, базирана върху дългогодишните проучвания на известни гастроентеролози и фитотерапевти върху най-добрите рецепти от народната медицина. Някои от тях се използват от столетия и са описани от т.нар. „лековници”, съхранявани в манастирите.

Най-голямото предимство на ВИРУМИН е, че е изцяло натурален продукт. Той не съдържа абсолютно никакви консерванти и оцветители. Доказано е, че естествените съставки в люспите на елдата защитават и успокояват лигавицата на храносмилателната система.

РАСТИТЕЛЕН ВЪГЛЕН – представлява природен продукт , който има висока адсорбционна активност. Получава се при изгаряне на бреза или топола, осъществено под контрол и последващото активиране и увеличаване на порьозната му вътрешна повърхност.

Пробиотик комплекс е съставен от 7 полезни млечно-кисели бактерии, които възстановяват и поддържат нормална чревната микрофлора. Препоръчва се при нарушено храносмилане, съпътстващо средство при антибиотично лечение, стомашни неразположения, срив на имунната система, стрес, запек, диария, при дисбактериоза и др.

Таблетки за киселини – Препаратът разчита на основната с съставка – магнезиевия силикат , който неутрализира излишнат стомашна киселина. Химията на въздействието продължава с отделянето на силициев диоксид, който образува защитен филм върх лигавицата на стомаха и допълнително я предпазва от възможни нов киселинни атаки.

Храносмилателни ензими с витамин С, подпомагащи разграждането на белтъчините, приемани с храната! Препоръчват се при проблемно храносмилане, дискомфорт, подуване на стомаха и газове.

Царски билки за храносмилателната система –Има антимикробно, антистресово, антивирусно и адаптогенно действие. Съдържа пчелен мед и екстракти от златен корен, лайка, гинко-билоба, живовляк, звъника, сладник.

Ябълкови фибри – Препоръчва се при намален прием или недостиг на фибри в основното меню, завишени нива на холестерол, гастрит, язва и други.

ГАСТРИНАЛ подобрява управлението на храносмилателните процеси и изчиства нервните импулси, от които зависи контролът върху фазите на храносмилането. Екстрактите от лечебни растения упражняват антисептичното си и противовъзпалително действие, чрез които се потискат болестни процеси в стомаха и червата.

Дражетата Gastrocuma са изцяло природен продукт, разчитащ на лечебните свойства на три съставки – куркума, мента и кимион.

Храносмилателната билкова горчивка е композиция от т.н. горчиви екстракти, които тонизират и засилват жлъчната секреция, подобряват храносмилането и активират бъбречната дейност.

Ябълков оцет на капсули

Неутрализира киселините в стомаха. Ябълковият пектин допринася за доброто храносмилане и оказва противовъзпалителен ефект.

Източници: staroslav.ru; medi-gen.ru; menzyrka.ru; podarisebezdorove.ru

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *