ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Даровете на природата са по-силни от антибиотиците

В днешно време, антибиотиците са станали номер едно решение за почти всяка инфекция и заболяване. В последните години се наблюдава тенденцията антибиотиците да действат все по-малко. Честата им консумация води до резистентност и организмът има нужда от още по-силни лекарства, за да се справи с различните заболявания.

Антибиотиците спират да бъдат ефективни при болести като гонорея, пневмония, кандида и други, а това може да се окаже пагубно.

Антибиотиците трябва да се приемат внимателно и само при крайна необходимост. Някои доброкачествени здравословни проблеми като вирусни инфекции, простуда, грип, болки в ушите и други, могат да бъдадт лекувани с прости натурални методи, които няма да причинят странични и негативни ефекти на организма.

Природата е дала дарове, които са в пъти по-силни от антибиотиците и не изискват рецепта. Вижте топ 5 на най-силните натурални лекове:

антибиотиците от природата

  1. Суров мед

Медът попада сред най-здравословните природни храни, които могат да се консумират. Натуралният суров мед притежава аминокиселини, витамини от група В, минерали, ензими, антиоксиданти и антимикробни съединения.

Освен това, медът съдържа пчелен прашец и прополис, които укрепват имунитета и помагат на организма да се лекува правилно. Той може да се използва като ефективно средство за лечение на кашлица, безсъние, диабет и язви. Използвайте меда като профилактика на катаракта, както и за справяне със следоперативните проблеми.

Той действа като удивително болкоуспокояващо.

Имайте предвид, че медът има изключително силни свойства и не се препоръчва за консумация от деца под 2 годишна  възраст.

  1. Масло от риган

Маслото от риган е незаменимо, а резултатите, които дава са по-добри от тези на антибиотиците. То се препоръчва при лечение на настинки и грип. поради силните  антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства.

Маслото от риган може да унищожи паразитите в тялото с невероятна лекота. Изследванията сочат, че е достатъчно да се консумират само 600 мг масло в период от 6 седмици.

При настинка или грип, приемайте по една капсула с масло от риган дневно. Количеството е около 1,500 mg капсула на ден. При по-сериозни проблеми, консумирайте 3, 500 mg на ден, разпределени в няколко дози.

За профилактика може да приемате по 1-2 капки масло от риган, смесено с една лъжичка зехтин, кокосово или бадемово масло. Ако имате гъбички, нанасянето на тази смес върху засегнатата област, ще ви помогне да се справите бързо с проблема.

За почистване на синусите и лечение на инфекции, можете да направите парна баня с масло от риган.

Имайте предвид, че маслото от риган може да предизвика алергични реакции. Бъдете внимателни с употребата му.

  1. Кокосово масло

Кокосовото масло става все по-популярно, благодарение на множеството си ползи за здравето. То е пълно с полезни мазнини и има антимикробно действие, което го прави страхотен натурален заместител на антибиотиците.

В него има множество незаменими мастни киселини – лауринова киселина, капринова киселина, и каприлова киселина.

Кокосовото масло е ценна съставка за кожата и косата, лекува екземи и зачервявания по кожата. Иронията е, че тези проблеми често възникват в резултат на прекомерната употреба на химични антибиотични средства.

  1. Чесън

Антибиотиците не могат да се сравняват със силата, която има чесънът. Той се препоръчва от лекарите при лечение на настинки, грип и гъбични инфекции. За да се възползвате от изключителните свойства на чесънът, трябва да изчакате 10-15 минути преди употребата му. Доказано е, че кислородът активира незаменимите свойства на съдържащия се в него алицин.

За да не загубите ценните му свойсва, не го гответе дълго. Можете да приемате и капсули чесън, ако вкусът и миризмата му ви притесняват.

  1. Ехинация

Билката ехинацея е сред най-силните и ефективни натурални заместители на антибиотиците. Тя има невероятни антибактериални и противовъзпалителни свойства.

В миналото, тази билка е била използвана, за лечение на ухапвания от змии, поради антибактериалните, антивирусните и антисептичните си свойства.

Ехинацеята съдържа полизахариди, които активират имунитета и енергизират целия организъм. Въпреки това, тази билка не се препоръчва за лечение на настинки и грип. Може да използвате ехинацея при заболявания на дихателните пътища.

В случай, че имате алергия към растения от семейство Сложноцветни, не ви препоръчваме да използате билката.

При необходимост от използване на лекарства – откажете антибиотиците и се доверете на даровете на природата. Не забравяйте да се консултирате с лекар преди да предприемете някакво лечение.

източник: http://www.healthyfoodhouse.com  

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *