ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Забременяването е възможно с тези натурални средства

Забременяването е един от най-вълнуващите моменти в живота на жената. При някои жени то е лесно, но при други отнема повече време.

В случай, че сте решили да зачевате е важно да се консултирате с лекар и да започнете да подготвяте тялото си за забременяването. Това ще подпомогне процеса и ще предотврати проблемна бременност, както и спонтанен аборт.

забременяването

Вижте кои натурални средства могат да ви помогнат за зачеване.

  1. Нар

Нарът повишава плодовитостта при жените, увеличавйки притока на кръв към матката и удебеляване на лигавицата й. Той помага за здравословното развитие на плода и увеличава количеството на спермата при мъжете.

  • Смесете стрити на прах семена на нар и кората му в равни количества. Съхранявайте сместа в херметически затворен буркан. Приемайте по ½ чаена лъжичка от тази смес с чаша топла вода, два пъти дневно в продължение на няколко седмици.
  • Пийте сок от нар ежедневно.
  1. Зехтин

Приемът на мононенаситени мазнини, съдържащи се в зехтина подпомагат забременяването и поддържат репродуктивното здраве. При лечение на стерилитет мононаситените мазнини са от изключително значение.

  • Приемайте по 1 -2 супени лъжици студено пресован зехтин ежедневно за увеличаване на плодовитостта.
  • Можете да използвате и студено пресован зехтин за готвене и за овкусяване на салатите.
  1. Корен от Мака

Тази билка спомага балансирането на хормоните и насърчава забременяването. Коренът от Мака помага и за баланса на естрогена и прогестерона при жените, което от своя страна повишава плодовитостта. В допълнение, високото съдържание на желязо може да бъде особено важно за жените преди зачеването. Коренът от мака увеличава броя на сперматозоидите и повишава подвижността им.

Забележка: Не приемайте тази билка по време на бременност.

  1. Фурми

Според Аюрведа, фурмите увеличават шанса за забременяването. Те са богати на жизненоважни витамини и минерали, които стимулират плодородието.

  • Премахнете костилките на 10 -12 фурми. Смелете ги с 2 супени лъжици нарязан корен кориандър до образуването на паста. Добави ¾ чаша краве мляко към пастата и го сварете. Пийте сместа веднъж дневно в продължение на 7 дни от датата на последната менструация.
  • Можете също така да включва фурмите в диетата си. Те са изключително подходящи за здравословната закуска.
  1. Ябълков оцет

Народните лечители препоръчват ябълков оцет при безплодие. Той премахва токсините от тялото и помага за балансирането на хормоните. Въпреки че е киселинен по природа, той има алкализиращи ефект в организма. Това помага да се поддържа алкално рН, което улеснява забременяването. В допълнение, той помага за лечението на кандида, която може да доведе до безплодие.

  • Добавете 2 супени лъжици суров нефилтриран ябълков оцет и малко мед в чаша с вода и пийте два пъти дневно.
  1. Витамин D

Недостигът на витамин D може да доведе до безплодие и спонтанен аборт, така че е важно нивата му да се поддържат, когато се опитвате да заченете. Проучване от 2010 година, публикувано в списание Molecular Nutrition, този витамин е важен за забременяването, както и за раждането на здраво бебе. Друго проучване, проведено през 2011 година, констатира, че недостигът на витамин D се свързва с метаболитните рискови фактори при пациенти със синдром на поликистозните яйчници (PCOS), което причинява нередовна овулация.

  • Старайте се всеки ден да сте изложени на пряка слънчева светлина за поне 10 минути.
  • Яжте храни с високо съдържание на витамин D като сьомга, сирене, яйчен жълтък, някои гъби и храни, обогатени с витамин D.
  • Приемайте витамин D след консултация с вашия лекар.
  1. Фолиева киселина

Фолиевата киселина е важна не само за забременяването, но и по време на самата бременност. Тя стимулира клетъчното делене и овулацията.

  • Приемайте добавки с фолиева киселина в продължение на месец преди да забременеете и през първия триместър. Консултирайте се с лекаря си за конкретната продължителност на приема.
  • Яжте храни, богати на фолиева киселина – тъмно зелени листни зеленчуци, броколи, авокадо, стафиди, боб и леща.
  1. Коприва

Много билкари препоръчват коприва за тези, които планират да забременеят, защото тя действа като мощен маточен тоник. Копривата е богата на минерали, които помагат за намаляване на стреса, което от своя страна увеличава шансовете за забременяването.

  • Смесете 1 супена лъжица изсушена коприва в 1 чаша топла вода. Покрийте и накиснете в продължение на 5 минути. Прецедете, добавете малко мед и пийте 2-3 чаши от този чай – през целия ден.
  • Можете също така да приемате добавки с коприва

Забележка: Не приемайте коприва по време на бременност.

Допълнителни съвети:

Опитайте се да се поддържате здравословно тегло.

Спортувайте редовно, но избягвайте твърде интензивната аеробна дейност, която може да намали производството на прогестерон.

Избягвайте употребата на алкохол и кофеин.

Спрете цигарите, за да увеличите шансовете си за зачеване и раждане на здраво бебе.

Следете базалната температура на тялото си, за да се определите времето на овулацията и да планирате зачеването.

Избягвайте използването на лубриканти по време на полов акт, тъй като те могат да намалят шансовете за зачеване.

Яжте повече пресни плодове и зеленчуци, както и храни, богати на желязо, калций, витамини от група В, селен и фолиева киселина. Всички те са от съществено значение за репродуктивното здраве.

Пийте много вода всеки ден за премахване на токсините.

Не приемайте никакви лекарства или хранителни добавки, без първо да се консултирате с лекар.

И накрая, но не на последно място, следвайте съветите на лекаря си.

източник: http://www.top10homeremedies.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *