Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НУРУЛИН ДУО / NURULIN DUO

Съдържа парацетамол, ибупрофен, силициев диоксид колоиден, кроскармелоза натрий, прежелатинизирано нишесте, стеаринова киселина, повидон К30, царевично нишесте, микрокристална целулоза

Предназначение

НУРУЛИН ДУО е комбиниран медикамент, чийто ефект е съчетание от действието на активните компоненти парацетамол и ибупрофен. Парацетамолът обезболява и смъква повишената температура, а ибупрофенът подсилва тези ефекти още по-изразено. Лекарственият продукт се прилага за симптоматично овладяване на умерена до средно интензивна болка при артрит, мигрена и главоболие, зъбобол, при цикъл, при грип и простуда. Ако очакваният терапевтичен ефект отсъства след тридневен прием, наложителна е консултация с лекар.

Как се приема

Стандартната доза за пациенти над 18-годишна възраст е една таблетка три пъти дневно. Таблетките се поглъщат цели по време на хранене, с достатъчно вода. При необходимост дозата може да се повиши, но не повече от 6 таблетки дневно.

Не удвоявайте обичайната доза, ако случайно сте пропуснали предишен прием. При неволно превишаване на дозата потърсете медицинска консултация поради риск от чернодробно увреждане. Това е спешно задължително, ако лекарството е погълнато от дете.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени алергични реакции, някои от които с нарастваща и обезпокоителна интензивност като сърбеж и обриви, уртикарии, отоци на лицето и устните, затруднено преглъщане и говор, затруднено дишане и бронхоспазъм. Спешна помощ е необходима и при признаци на вътрешен кръвоизлив – повръщане или изкашляне на кръв, кървене от ануса, изпражнения с черно оцветяване.

Сред страничните ефекти на продукта са сочени също и гадене и повръщане, стомашни болки, диария или запек, замайване, влошено качество на съня, объркване, нервност, депресивни състояния. В по-редки случаи се проявяват силно и продължително главоболие, признаци на анемия – умора, бледност, недостиг на въздух; липса на апетит, зрителни нарушения, отоци на крайниците, изтръпване на крайниците, сърцебиене, необичайно наддаване на тегло. Има информация и за необясними синини по тялото и появата на ранички по лигавицата на устната кухина.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НУРУЛИН ДУО не се прилага при алергия към някоя от съставките. Да не се приема при реакции на свръхчувствителност към други нестероидни противовъзпалителни.

Продуктът е противопоказан през последните три месеца на бременността. Не се препоръчва приемът му и през първите два триместъра.

Не се препоръчва при язва, при склонност към вътрешни кръвоизливи, при мозъчно-съдово кървене.

Медикаментът не се използва при пациенти със сърдечна, бъбречна или чернодробна недостатъчност.

Не се прилага при системен прием на алкохол, алкохолизъм.

Продуктът не е подходящ за пациенти с астма.

Да не се употребява за лечение на деца и подрастващи под 18-годишна възраст.

Рискови групи пациенти, при които се преценява индивидуално безопасността на приема, са тези с високо артериално налягане, диабет, пушачи, наркозависими, с автоимунни заболявания като лупус еритематозус, работещи за бременност, със заболявания на зрителния апарат в напреднала степен.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на НУРУЛИН ДУО с други медикаменти създава множество варианти на лекарствени взаимодействия, при което е възможно отслабване или усилване на терапевтичните ефекти, както и повишен риск от проява на нежелани странични въздействия. Това се отнася до комбинирането с антикоагуланти, други нестероидни противовъзпалителни, парацетамол, ибупрофен, ацетизал; лекарства при епилепсия, подагра, СПИН, туберкулоза, хипертония, диабет, някои антибиотици, кортикостероиди.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *