Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТАЗЕКТАН / TASECTAN

Съдържа желатинов танат, магнезиев стеарат, царевично нишесте

Предназначение

tazПродуктът ТАЗЕКТАН се препоръчва при състояния с диария и напрежение в корема, провокирано от различни причини. Активният му компонент – желатинов танат, съдейства за възстановяване нормалните функции на чревната стена и успокояване на учестената перисталтика. По този начин болестната симптоматика се неутрализира и се създават условия за балансирани функции на тракта. Желатиновият танат постига този ефект, като образува защитен филм върху чревната стена и подкрепя възстановяването й. Компонентът не се усвоява, не влиза в химични взаимодействия с други елементи на средата.

Как се приема

ТАЗЕКТАН се предлага в две форми: капсули от 500 мг и сашета от 250 мг.

Капсулите са предназначени за възрастни; приемат се по 1-2 капсули през 4-6 часа до овладяване на симптоматиката. Поглъщат се цели, с вода.

Съдържанието на сашетата, предназначени по-скоро за деца и подрастващи, се разтваря в малко количество вода, сок, мляко или в неголяма порция храна. Приема се веднага. Деца под тригодишна възраст могат да вземат по едно саше на всеки 6 часа. Деца на възраст 3-14 години приемат по 1-2 дози на 6 часа до изчезване на болестните симптоми.

Възможни нежелани ефекти

Макар и в редки случаи, ТАЗЕКТАН може да причини алергични реакции. При подобни случаи приемът се прекратява и ако е необходимо се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТАЗЕКТАН не се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта.

Не използвайте при бременност – особено през първия триместър, както и в началния етап на кърменето.

ТАЗЕКТАН може да се взема без консултация с лекар. Ако обаче състоянието на потенциалния потребител е сериозно и търпи негативно развитие, по-добре е преди прием на капсули или сашета все пак да се направи консултация с лекар. Това е валидно най-вече за деца под тригодишна възраст, както и за пациенти в напреднала възраст.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за взаимодействия на ТАЗЕКТАН с други медикаменти, които пациентът приема постоянно. Въпреки това е необходимо лекуващият да бъде информиран за възможно съвместяване на лекарства с ТАЗЕКТАН, за да се изключат обременяващи организма комбинации.

_________

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 20 сашета по 250 мг, или 13 лв за опаковка от 15 капсули по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *