Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Михайлова: Използвайте колд кремове за кожата през зимата

Кожа – същност и функции. Увреждане на кожата – фактори. Влияние на климата и на околната среда върху здравето на кожата. Превенция за здрава кожа. Домашна и професионална грижа за кожата. Необходими и полезни грижи за кожата през зимните месеци – задължителна употреба на колд кремове – зимни хидратантни кремове, които едновременно хидратират кожата, но също така съдържат мастна фаза.

Дерматологът д-р Янита Михайлова гостува в предаването „Щрихи от утрото“ на TV Cherno More. Д-р Михайлова дава ценни и полезни съвети какви грижи трябва да се полагат за кожата през зимата, за да не се налага намесата на лекар. През студените зимни месеци най-уязвима е кожата на откритите части – ръцете, лицето и устните.

кожата
Д-р Михайлова изтъква колко важна е грижата за кожата през зимата

Превенция за здрава кожа лекарите дерматолози казват, че 50% от здравето и за заздравяването на кожата зависи от домашните грижи. На първо място е предпазване на откритата кожа от влиянието на студа, а това се отнася най-вече за ръцете през зимата. Затова е необходимо носенето на ръкавици, както и използване на подходящи кремове.

Особено важно е през зимата кожата да бъде добре хидратирана. До скоро това твърдение се е приемало за мит, но днес медицината е доказала противното. Зимните хидратиращи кремове също съдържат определено количество мастна фаза. Разликата между летния и зимния хидратантен крем е в процента масло, коментира д-р Михайлова. Зимните хидратантни кремове образуват един защитен филм върху кожата на ръцете, а също така са и защитна маска за кожата на лицето и на устните. Тези кремове се наричат колд кремове – кремове за студено време.

Хората, които са предразположени към дерматологични заболявания на кожата, през зимата здравословните им проблеми се обострят. Особено уязвими са пациентите със следните кожни заболявания:

– контактни дерматити по ръцете;

– предразположени към перорални дарматити – по устните и в зоната около устните;

– с атопичен дерматит – по принцип имат суха кожа;

– с розацея и с други дерматологични заболявания.

Домашна и професионална грижа за кожата – зимата е чудесно време да се погрижим за своята кожа, която е била увредена от слънцето през лятото. Това става с помощта на различни професионални процедури, които могат да бъдат направени през този период.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *