Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МОБИЛАТ ГЕЛ / MOBILAT GEL

Съдържа мукополизахарид полисулфат, надбъбречен екстракт, салицилова киселина, динатриев едетат, розмариново масло, етаноламин, карбомер, пропиленгликол, изопропилов алкохол, вода

Предназначение

mobiliМОБИЛАТ гел е лекарствен продукт за външно приложение; ефектът от използването му е свързан с характерните въздействия на производните от салициловата киселина. Използва се при ставни и мускулни болки. Прилаган правилно, гелът неутрализира локалните възпалителни процеси, оптимизира тъканния метаболизъм и насърчава регенеративните процеси в засегнатите зони.

Може да се използва при изкълчвания, разтежение на сухожилия, болки при движения след преживяна травма.

Как се приема

МОБИЛАТ е гел, съчетаващ лечебните ефекти на три активни компонента: мукополизахарид полисулфат, надбъбречен екстракт, салицилова киселина. Съчетаването им усилва собствените въздействия на всеки продукт, при което оздравителните процеси чувствително се ускоряват. Намаляват болката, възпалението и отока. Продуктът подобрява подвижността на крайниците. Предлага се и под формата на крем.

Гелът се полага върху кожата в проблемната зона и с леки движения се втрива внимателно. Апликациите са поне веднъж дневно или повече, ако лекуващият е препоръчал това. Ако кожата е наранена, с нарушена цялост, продуктът не бива да се използва. След полагане на лекарството не се слага превръзка.

Медикаментът може да се прилага продължително.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на този продукт може да причини локални реакции на свръхчувствителност като зачервяване и сърбеж.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МОБИЛАТ не се използва при алергични реакции към един или повече компоненти.

Този медикамент следва да се избягва при бременност и кърмене; по преценка на лекуващия би могло да се препоръча приложението му, но само за кратко. Да не се полага върху гърдите на кърмачка!

Употребата при новородени и деца под две години може да става само по изрична лекарска препоръка и под контрол.

Необходимо е лекарско разрешение, ако пациентът е с варицела, гъбична или бактериална кожна инфекция или при специфични заболявания като кожни форми на сифилис и туберкулоза, както и след ваксинация.

Взаимодействия с други медикаменти

При едновременно приложение с други продукти за външна употреба салициловият компонент от МОБИЛАТ гел може да увеличи пропускливостта на кожата и степента на усвояването им.

Продължителната употреба на МОБИЛАТ гел върху по-голяма площ може да усили действието на продукти като метатрексат и средства за контрол на кръвната захар.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 50 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *