ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Яблански разкрива за видовете лечение на сколиоза

Сколиоза – същност и причини за нейната поява. Идиопатична сколиоза. Оперативни и неоперативни методи за лечение на сколиоза. Обучение на български специалисти от американски лекари. Успешно оперативно лечение на сколиоза вече и в България. Невромониторинг на сколиоза с техника от най-ново поколение (SRS апаратура) се извършва успешно и в България.

сколиоза
Благодарение на д-р Марджетко и неговите колеги от САЩ в България се провежда успешно лечение на сколиоза

Д-р Стивън Марджетко е ортопедичен хирург от град Чикаго, щат Илинойс, САЩ. Той е член на SRS – Scoliosis Research Society – Асоциацията за изследване и лечение на сколиоза. Д-р Марджетко участва в мисия на SRS от 2007 г. в България в софийската болница „Токуда“. Хирургът оперира безплатно деца с тежка форма на сколиоза, съвместно с  негови колеги от САЩ и със специалисти от отделението по „Ортопедия и травматология“ на болница „Токуда“ в София. Освен извършване на операции, целите на американската мисия включват развитие лечението на сколиоза в България  чрез хирургични сесии и чрез обучение на специалисти.

Сколиоза е странично изкривяване на гръбначния стълб. Причините за появата на болестта са вродени аномалии, получени по време на бременността, както и придобити под въздействие на различни механични травми, наличие на рахит  и други фактори.

В „Токуда“ д-р  Стивън Марджетко работи успешно с д-р Яблански и неговия екип. Д-р Яблански е отличен специалист, който извършва смяна на стави. След като преминава обучение, днес д-р Яблански прави успешни операции на гръбначния стълб при сколиоза. Той работи съвместно с д-р Евгени Влаев и д-р Иванов.

сколиоза
Д-р Яблански е най-добрият български хирург, който лекува сколиоза

Д-р Васил Яблански е началник на отделението по „Ортопедия и травматология“ в болница „Токуда“ – София. Благодарение на успешния съвместен проект между американските и български специалисти, екипът на „Токуда“ самостоятелно осъществява операции на сколиоза. Това е възможно, благодарение и на дарената от SRS апаратура за провеждане на невромониторинг, която е единствената  в България.

Сколиоза е широко понятие за различни видове гръбначни изкривявания. Най-често разпространената е идиопатична сколиоза. Тя се появява без видима причина, обяснява д-р Яблански. Най-често се появява в детска възраст.  Децата растат здрави и в един момент се получава изкривяване на гръбначния стълб. Лечението е задължително. В противен случай гръбначният стълб ще се изкриви по такъв опасен начин, че човекът няма да може да стои нормално изправен, а вътрешните органи ще бъдат притиснати.

сколиоза
Сколиоза е широко понятие за различни гръбначни изкривявания
сколиоза
Ако сколиозата не бъде лекувана, гръбначният стълб може да бъде фатално изкривен

Лечение на сколиоза:

1 – Кривини от 0 до 20 градуса – за лечението се прилага подходяща гимнастика, плуване и физиотерапия.

2 – Кривини от 20 до 40 градуса – използват се специални корсети.

3 – Над 40 градуса – задължително се прилага оперативна намеса. Операциите са сложни и могат да бъдат реализирани само с добре обучен екип, обяснява д-р Яблански. Тук е важна ролята на екипа от анестезиолози и на екипа от хирурзи. По време на операциите се използва високотехнологична апаратура, която следи състоянието на гръбначния стълб по време на самата операция. Апаратурата отчита и най-минималните проблеми по време на самата операция. Това позволява на специалистите да реагират максимално бързо и адекватно, за да запазят здрав и невредим гръбначния стълб на пациента.

***********

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Д-р Яблански разкрива за видовете лечение на сколиоза

  1. Cvetana Dimitrova каза:

    Zdr.Sinat mi e s 53procenta izkrivqvane-skolioza.Prez godinite ni kazvaha ,,pluvane i tva e…,,sega neshtata mi se vijdat zle.Kashlq postoqnno,boli go garbat.Iskami se da znam kam koi specialist da se obarna za konsultaciq,pregled…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *