ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Косопадът спира бързо с тези бабини рецепти

Няма нищо по-привлекателно от гъстата и здрава коса, но понякога косопадът помрачава настроението и самочувствието.

Косопадът е проблем, от който страдат много хора. Най-честите фактори за появата му са: въздействието на околната среда, стареене, твърде много стрес, прекомерно пушене, хранителни дефицити, хормонален дисбаланс, генетични фактори, инфекции на скалпа, използване на неподходящи или химически обогатени продукти за коса, някои лекарства и медицински състояния като разстройства на щитовидната жлеза, автоимунни заболявания, синдром на поликистозните яйчници, желязо-дефицитна анемия, и хронични заболявания.

Косопадът

Дневната загуба на коса е около от 50 до 100 косъма на ден. Но когато започнете да губите повече от това е време да вземете мерки. Косопадът лесно може да бъде предотвратен и спрян с тези бабини рецепти.

  1. Масаж на главата с етерични масла

Първата стъпка, която можете да предприемете, за да се намали загубата на коса е да масажирате скалпа си с подходящо за косата етерично масло. Косопадът ще спре благодарение на увеличения приток на кръв към космените фоликули. Състоянието на кожата на главата ще се подобри, а бонус към това ще е релаксацията и намаленото чувство на стрес.

Можете да използвате кокосово или бадемово масло, зехтин, рициново масло и други. Добавете няколко капки етерично масло от розмарин към базовото масло за по-добри и по-бързи резултати. Други подходящи видове масло са аргановото и това от пшеничен зародиш.

  • Направете масажа започвайки с нанасяне на маслото. Масажирайте внимателно, прилагайки лек натиск с върховете на пръстите си. Правете масаж най-малко веднъж седмично. За по-голям ефект може да оставите маслата за няколко часа и след това измийте косата си.
  1. Сок от лук

Косопадът ще се повлияе от терапията със сок от лук, благодарение на високото съдържание на сяра в него. Тя помага за подобряване на циркулацията на кръвта към космените фоликули, регенерира ги и намалява възпалението.

Антибактериалните свойства на сока от лук убиват микробите и паразитите, както и ще помогнат при инфекции на скалпа, водещи до загуба на коса.

В проучване от 2002 г., публикувано в списание за дерматология, се казва, че почти 74 процента от участниците, които са използвали сока от лук за лечение върху скалпа си са видели значително подобрение.

  • Изцедете сока от една глава лук и прецедете. Нанесете директно върху скалпа и оставете в продължение на около 30 минути и измийте с шампоан.
  • Смесете три супени лъжици сок от лук и две супени лъжици гел от алое вера. Можете да добавите и една супена лъжица зехтин. Нанесете сместа върху скалпа и оставете за най-малко 30 минути, преди да се изплакне косата си с шампоан.

Нанасяйте един от тези лекове два или три пъти седмично, в продължение на около месец.

  1. Алое Вера

Алое вера съдържа ензими, които пряко насърчават здравословния растеж на косата. Алкализиращите свойства могат да помогнат за оптимизиране на pH на кожата на главата, за да може средата да е по-благоприятна.

Редовната употреба на алое също може да облекчи сърбежа на скалпа, да намали зачервяването и възпалението, както и да ви помогне при пърхот.

  • Нанасяйте гел или сок от алое вера върху кожата на главата. Оставете за няколко часа и след това измийте с хладка вода. Повтаряйте процеса от три до четири пъти седмично.
  • Можете също така да приемате по една супена лъжица сок от алое вера – ежедневно на празен стомах. По този начин ще стимулирате бързия растеж на косата.
  1. Цвекло

Сокът от цвекло съдържа въглехидрати, белтъчини, калий, фосфор, калций и витамини B и C. Косопадът няма как да не се повлияе от тези изключително важни хранителни вещества, отговарящи за здравословния растеж на косата.

  • Включете пресния сок от цвекло в диетата си. Можете да го разнообразявате, добавяйки спанак или сок от моркови в него.
  • Алтернативно, смелете няколко сварени листа от цвекло и нанесете върху косата. Оставете го да седи в продължение на 15 до 20 минути, преди да изплакнете. Повторете няколко пъти в седмицата.
  1. Кокосово мляко

Кокосовото мляко е богато на протеини и етерични масла, които стимулират растежа на косата и предотвратяват загубата на коса. Когато се прилага директно върху скалпа, кокосовото мляко бързо дава резултати и косопадът спира.

  • Можете да направите прясно кокосово мляко у дома. Добавете настърган кокосов орех в тенджера вода. Оставете да къкри в продължение на 5 минути и прецедете.

Когато млякото се охлади, нанесете внимателно върху кожата на главата си и оставете за около 20 минути. Изплакнете с шампоан.

  • За още по-ефективни резултати, добавете черен пипер и смлени семена сминдух към кокосовото мляко

Източник: http://www.top10homeremedies.com/

Изглед на опаковката на продукта Масло за косата против косопад
Масло за косата против косопад с екстракт от коприва, репей и витамини

 

Пауър Ню Хеър Лосион
Пауър Ню Хеър лосион против косопад

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *