Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Розмарин и лавандула спират косопада

Смесват се 10 грама листа от розмарин, 10 грама цвят от лавандула, 30 грама стръкове от мащерка, 30 грама цвят от лайка. Прилага се при пърхот. Три супени лъжици се възваряват с половин литър вода за 15 минути. В горещия извлек се накисва марля и се поставя върху кожата на главата.

Вземат се 20 грама корени от репей, 20 грама цвят от лайка, 20 грама листа от орех, 10 грама листа от коприва, 20 грама корени от коприва. Прилага се при пърхот и косопад. Три супени лъжици смес се залива с един литър вода и се нагрява на водна баня за тридесет минути. Отварата се използва само за външно втриване в корените на космите.

Смесват се 5 грама цвят от лавандула, 10 грама стръкове от риган, 20 грама стръкове от пача трева, 15 грама листа от къпина, 50 грама кори от дъб. Прилага се при косопад. Две супени лъжици смес се залива с един литър вода и се загрява до кипене. След престояване 30 минути течноста се прецежда. Главата се държи в тази течност 15 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *