Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диетолечение при варикозно разширение на вените

Периодично правете разтоварващи дни като включите в менюто си салати от пресни зеленчуци и плодове. Това освен всичко друго ще ви помогне да свалите някой и друг килограм. Излишното тегло винаги означава допълнително натоварване на краката, което пречи на кръвта по нейния венозен път.

Консумирайте повече целулоза. Диета с високо съдържание на целулоза помага да се намали налягането във варикозните вени. При запек и мъчително изхождане, свързано с продължителни напъни се създава допълнително налягане върху клапаните на вените и краката. Сам по себе си хроничният запек е една от причините за венозни разширения. При запек преобладават диети с груба храна-овесени ядки и теици от овес, изделия от ечемик, боб, грах, леща, картофи, изпечни с кожата, кафяв ориз, продукти от пълноценна пшеница, плодове и зеленчуци. Освен това трябва да се пие повече вода, в противен случай, допълнителните количества целулоза могат да задълбочат запека.

Ограничете консумацията на мазнини, тъй като те се трупат по вътрешните стени на кръвоносните съдове. Храната ви трябва да е строго балансирана и пълноценна, но да съдържа по малк-мазнини от животински произход.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *