Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки при неприятен дъх в устата

Смесват се 30 грама плодове от анасон, 20 грама листа от розмарин, 20 грама листа от мента, 10 грама стръкове от пелин. Прилага се при неприятен дъх в устата вследствие на нервно напрежение, стомашно-чревни смушения, развалени зъби и др. Три супени лъжици от сместа се вари в 600 куб. см вода за 3 минути. След като изстине чаят се изпива на три пъти през деня.

Смесват се 50 грама корени от черен оман, 50 грама цвят от невен и 50 грама цвят от лайка. Прилага се при възпаление на лигавицата на устната кухина и венците. Една супена лъжижа от билковата смес се залива със 100 куб. см вряща вода. Оставя се да изстине. Използва се за неколкократно изплакване на устната кухина чрез жабуркане.

Смесват се 20 грама листа от подбел, 10 грама плодове от резене, 10 грама листа от мента, 10 грама цвят от лайка, 15 грама листа от градински чай, 20 грама листа от камшик и 15 грама корени от ружа. Прилага се при възпаление на устната лигавица и венците и при фарингит. Една супена лъжица от сместа се запарва в 250 куб. см вряща вода за 30 минути. Със запарката се прави гаргара 3-4 пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *