Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АФТИБЛОК ГЕЛ / AFTIBLOCK GEL

Съдържа пропиленгликол, пантенол, хидроксиетилцелулоза, бензалкониев хлорид , калиев сорбат, захарин натрий, глициритинова киселина, вода

Предназначение

aftiМедицинското изделие под форма на гел – АФТИБЛОК, е предназначено за лечение на афти, възпаление на лигавицата в устната кухина, гъбична инфекция на устната кухина – млечница, кандидоза. Продуктът помага заздравяването на травмирани зони, които са резултат от носене на протези или ортодонтски апарати.

Използва се при възрастни и деца; облекчава дискомфорта и болката, ускорява заздравяването.

Как се приема

АФТИБЛОК е продукт за локално външно приложение. Малка доза от продукта – не повече от една-две капки, се нанася върху проблемната точка с помощта на чист пръст или памучно тампонче. Необходимо е да се създадат условия гелът да засъхне и да образува филм върху раничката. Обработеното място не бива да се докосва няколко минути.

Лечението е ефикасно, ако тази процедура се изпълнява стриктно 3-4 пъти дневно. Предпазният филм защитава наранената лигавица и й помага да се възстанови максимално бързо. Режимът на терапия предвижда в рамките на един час след полагането на гела да не се яде и пие нищо.

Действието на продукта се основава на качествата на основните компоненти. Пантенолът действа противовъзпалително и ускорява регенерацията на лигавицата. Глицеритиновата киселина е биоактивна съставка, извлечена от корените на женско биле – допълва противовъзпалителното действие на пантенола и стабилизира защитните механизми на организма. Бензалкониевият хлорид потиска растежа на гъбички и бактерии и по този начин неутрализира възможния причинител на проблема.

Възможни нежелани ефекти

АФТИБЛОК се приема добре и рядко дава странични ефекти. Сред съобщаваните обикновено са алергични реакции, които при прекратяване на лечението отзвучават.

Необходимо е внимателно боравене с продукта, което изключва попадането му в очите. Ако това се случи, трябва незабавно да се направи обикновена промивка с хладка вода на засегнатото око.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Не са известни ограничения за прилагането на продукта, освен при проявени реакции на свръхчувствителност. АФТИБЛОК може да се използва след консултация и при кърмачета.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни лекарствени взаимодействия с негативен ефект за потребителя.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 8 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *