Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли, че лошите отношения с партньора разбиват сърцето. Буквално!

Лошото отношение на втората половинка може да разбие сърцето на човек не само в преносния, но и в прекия смисъл на думата. Караниците, тревогите, обидите и особено недоверието поставят под опас­ност здравето на сърдечносъдовата система.

Изследователи от Канада стигнали до извода, че хора, които постоянно се тормозят по повод от­ношенията с любимия човек, с 50 % повече страдат от инфаркт и инсулт, за разлика от щастливите съпрузи. Д-р Лахлан Макуилямс и неговите колеги от университета „Акадия“ проучили данни за повече от 5645 канадци на възраст между 18 и 60 години. Участниците в изследването попълнили анкети с въпроси за история на болестта – били включени такива заболявания като артрит, хронични про­блеми с гърба и шията, главоболие, други хронични болки, сезонни алергии, инсулт и инфаркт.

Изследователите се поинтересували от това дали участниците страдат от сърдечни болести, хипертония, астма, хронични болести на белите дробове, диабет, херния, епилепсия, гърчове и рак.

В резултат учените открили, че отношения без взаимно доверие, а също и недоверие към другите хора, могат да провокират развитие на няколко хронични заболявания. Тревогите, притесненията и неувереността в отношенията са пряко свързани с редица болести на сърдечносъдовата система, включително инсулт, инфаркт и хипертония.

„Резултатите от работата показват, че не­доверието към партньора може да се превърне в рисков фактор за развитие на редица болести, особено сърдечносъдови заболявания“ – казва д-р Макуилямс. Учените се надяват, че мерките, насо­чени към укрепване на доверието между съпрузите или партньорите могат да повлияят положително върху здравето на сърцето.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *