Диетолечение при жлъчнокаменна болест

Кажете не на мазните и сладки храни. Ако нямате сили да се откажете напълно от место и млечните продукти, опитайте се да спазвате диета с ниско съдържание на мазнини и захари и високо съдържание на целулоза. Сутрин може да хапнете суха закуска от пшенични зародиши, обогатена с желязо и витамини, на обяд някакво бобово ястие например салата от зрял фасул, варени царевични зърна, на вечеря печени картофи.

Непременно закусвайте. Това е много важно за предотвратяването образуването на камъни. Освен пшенични зародиши може да хапнете тестяна закуска от пълноценно брашно или овесени ядки. Сутрин според народната медицина трябва да се ядат сурови моркови и варена тиква.

Отслабвайте. Ако теглото ви превишава нормата с повече от 10 кг, вие сте подложени на повишен риск от жлъчнокаменна болест. Ако се избавите от излишното тегло, вие ще помогнете на процеса да тръгне в обратна посока.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *