Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вече извършват очни операции, на болни от диабет, с ултра модерна апаратура

Медицината е напреднала толкова много, че през последните години вече се извършват сложни очни операции на болни от диабет пациенти, което до скоро беше абсолютно невъзможно

diabet-aparatВ София се проведе медицински форум, на който се събраха водещи медици офталмолози от цяла България, за да обменят мисли и професионални идеи с водещи специалисти от чужбина.

Сред лекторите беше и д-р Карл Клаес  – един от водещите витреални хирурзи в Европа.

В интервю за БГНЕС (видеото долу) д-р Карл Клаес сподели, че вече 30 години се занимава с витреоретинална хирургия.

Това е най-сложната сред всички очни операции, които се извършват по света.

При подобни очни операции се работи върху ретината и стъкловидното тяло на окото – най-трудно достъпните части от човешкото око.

очни операции
Д-р Карл Клаес извършва у нас очни операции във Вижът клиник в София

Сред неговите пациенти са предимно хора, страдащи от диабет, с диагноза диабетна ретинопатия и други тежки патологии при задния очен сегмент.

Пациентите страдат от отлепване на ретината, вследствие на която  внезапно загубват своето зрение. Не е задължително да са болни от диабет, но имат високо късогледство.

Пациентите, които страдат от диабет, получават увреждане на зрението, обясни д-р Карл Клаес.

Статистиката отчита изключително висок процент на хора, които страдат от подобни очни проблеми, защото диабетът е широко разпространен при нас.

Това налага и сложни очни операции, за да бъда спасено и подобрено зрението на пациентите.

Такива очни операции изискват отлично подготвени офталмолози, които трябва да са специализирали дълго време и да имат богат опит, както и да работят лесно със сложната апаратура.

очни операции
Заболявания на очите, за които трябва да бъдат извършени очни операции

Консумативите за подобни очни операции са скъпоструващи.

Въпреки тези усложнения, в България вече се правят подобни операции, поясни д-р Карл Клаес, като Вижън клиник в София, в която той оперира.

Оборудването там е на изключително високо ниво, което позволява да се справят успешно с най-сложните операции и медицински казуси.

Друг изтъкнат специалист, който взе участие във форума е проф.  Джон Маршал.

 

очни операции
Проф. Джон Маршал е един от изобретателите на очните лазери

Проф. Джон Маршал е един от изобретателите на очните лазери.

Той изтъкна, че един от водещите проблеми в Европа в сферата на офталмологията, е свързан именно с възрастта.

При напредване на възрастта, дори и да се вземат лекарства, те не са в състояние да подобрят настъпилите очни дегенерации.

Но в медицината вече се използва специален лазер, който работи със светлинни пулсации и помага на болните да се подобри тяхното зрение, при това без да бъдат засегнати свръх чувствителните клетки на очите.

очни операции
Последни технологии в офталмологията

Задачата на лазерите е да промени и възстанови биохимията в очите, чрез въздействие върху хранителните вещества, които достигат до клетките чрез кръвния поток.

Благодарение на този лазер, без да се правят очни операции, възрастни хора на 60, 70 и повече години започват да виждат както, когато са били на 20, поясни  проф. Джон Маршал.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *