Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пазете се от алергии през лятото

През лятото ни дебнат две опасности: алергия към горещината и алергия към ултравиолетовите лъчи. А на плажа те действат едновременно. Затова човек, без да подозира, че има алергия към тези две явления, може да се почувства доста зле. За съжаление, алергията е коварна. Тя може да се прояви неочаквано дори при човек, който никога не е страдал от нея.

КОИ РЕАКЦИИ НА ОРГАНИЗМА ТРЯБВА ДА НИ РАЗТРЕВОЖАТ В ГОРЕЩОТО ВРЕМЕ

Алергия към горещината се проявява при тези, които при високите температури на въздуха получават зачервяване на лицето, ръцете, шията, гърдите, гърба. Тези места се покриват с множество червени петънца и ситни мехурчета, които причиняват нетърпим сърбеж. Когато човек се премести на прохладно място, тези неприятни усещания изчезват само след 20-30 минути. Такава реакция на организма се нарича топлинна копривна треска. За да облекчите състоянието си, се потопете в прохладна вода – може в морето, в басейна и прочее.

Между другото, ако сте забелязали подобни реакции при себе си, по-добре не ходете на море в горещите курорти. Не е желателно да се занимавате и с фитнес, защото организмът много се загрява по време на тренировките.

През лятото се увеличават също така и оплакванията от алергия към слънчевите лъчи – т.нар. фотосенсибилизация на организма. Признаците на такава алергия са същите, както и при предишната: зачервяване на кожата и сърбеж. Всички тези неприятни симптоми изчезват, след като застанете на сянка.

Лекарите алерголози изтъкват, че алергията към ултравиолетовите лъчи може да се засили, ако сте приемали:

  • антибиотици от рода на тетрациклините;
  • хормонални контрацептиви;
  • препарати за лечение на обриви;
  • шампанско;
  • гроздово вино;
  • сандалово масло.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *