ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Заради резките промени във времето зачестяват заболявания като ларингити и фарингити

Става въпрос за майка ми и наистина съм много притеснена. Тя е учителка с вече 30 годишен стаж. От две години насам има проблем с гласа. Много често й спада и на моменти съвсем изчезва. Постоянно я лекувате някакви антибиотици и Временно замаскират ситуацията. Сега е във ваканция и гледа детето ми от 10 дена и отново си за­губи гласа. Пила е хомеовокс, но нямаше ефект, пробвали сме с различни аро­матни масла, но и те само облекчават състоянието й. Извадени са й сливиците още докато е била дете. Моля за помощ и съвет! Тя си вади хляба с гласа си, а очевидно има проблеми. Благодаря ви, ако ми отделите малко време, за да ми дадете някакъв съвет.

Ники Филипова, Сливен

Острият ларингит е една от възможните причини за загубата на гласа. Това е възпалително заболя­ване на лигавицата на гръкляна (ла­ринкса), което най-често се свързва с общо възпаление на горния диха­телен тракт – нос, фаринкс, трахея и бронхи. Затова освен пресипналия глас, съпътстващи са болките в гърлото, хремата, кашлицата.

Честотата на заболяването зна­чително се увеличава през т.нар. преходни сезони – пролет и есен, и е свързана с резките промени на климатичните условия. Причините за развитието му са разнообразни, като водещи са:

  • престой в среда с неблагоприятни климатични фактори;
  • употреба на студени напитки;
  • интензивно натоварване;
  • вдишване на дразнещи аерозоли.

Във всекидневието най-чес­то се срещат вирусните остри ларингити, при които различни групи вируси (грипни, аденовируси и др.) имат избирателност към лигавицата на горните дихателни пътища.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *