ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АКРУКС / ACRUX

Съдържа кандесартан цилексетил, натриев докузат, натриев лаурилсулфат, кармелоза калций, прежелатинирано царевично нишесте, хидроксипропилцелулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, оцветители

Предназначение

акрукс
Акрукс отпуска и разширява кръвоносните съдове – така артериалното налягане се понижава

Приемът на АКРУКС води до отпускане и разширяване на кръвоносните съдове, от което следва понижаване на артериалното налягане; улеснява се работата на сърцето, което по-пълноценно изтласква кръв към всички зони на тялото. Продуктът се прилага при лечение на възрастни пациенти с хипертония, сърдечна недостатъчност, отслабени функции на сърдечния мускул – самостоятелно или като част от комплексна терапия.

Как се приема

АКРУКС се приема по лекарско предписание. Стандартният прием е веднъж дневно в доза, определена в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента. Таблетките се поглъщат цели, с вода, по едно и също време на деня. Медикаментът може да се приема независимо от храненията.

При високо кръвно налягане най-често се препоръчва дневна доза от 8 мг. Тя може да бъде повишавана по лекарска препоръка до 32 мг веднъж дневно при контрол върху артериалното налягане. При тежки състояния със заболяване на черния дроб, бъбреците или при обезводняване, прилаганата доза може да бъде по-малка от 8 мг дневно. Обичайната доза на АКРУКС е 8 mg веднъж дневно. Пациенти от негроидната раса се нуждаят от по-високи дози, за да постигнат необходимия терапевтичен ефект.

При сърдечна недостатъчност терапията започва с 4 мг АКРУКС дневно. Ако са необходими корекции, това се прави през интервали от две седмици – дозата може да се удвоява стъпаловидно до достигане на пределза деня от 32 мг. Продуктът може да се приема с други медикаменти за сърдечна недостатъчност, уточнени от лекуващия.

При неволно предозиране потърсете медицинска помощ. При пропуснат прием не компенсирайте с последваща двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АКРУКС може да причини алергични реакции, изразяващи се в обриви, затруднено дишане и преглъщане, оток на лицето, устните и езика, на гърлото; затруднен говор.

Сред често проявяваните странични ефекти са главоболие, понижаване на кръвното налягане със замаяност и отпадналост, инфекции на дихателните пътища, променени стойности на калий в кръвта, неравномерна сърдечна дейност, смущения в бъбречните функции до бъбречна недостатъчност.

Възможни по-рядко са и отклонения в кръвната картина, болки в мускули и стави, чернодробни смущения – включително до жълтеница, гадене, понижаване стойностите на натрия, сърбеж, уртикарии.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АКРУКС не бива да се употребява при алергия към активната съставка или друг компонент на медикамента.

Медикаментът е противопоказан при пациенти с чернодробни заболявания.

Не се прилага по време на бременност и кърмене.

АКРУКС не се препоръчва за деца и подрастващи под 18 години.

Рискови групи пациенти, при които се преценява индивидуално безопасността на лечението с АКРУКС, са потребители с бъбречни проблеми или на диализа, със сърдечни оплаквания, хипотоници, със специфични страдания на надбъбречната жлеза, преживели инсулт.

Комбинирането на този медикамент с някои упойки при хирургични интервенции може да причини рязко спадане на кръвното налягане.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е внимателно комбиниране с други лекарства заради възможността от взаимодействия, повлияващи терапевтичния ефект. Това се отнася особено за паралелен прием с бета блокери и други лекарства за понижаване на кръвното налягане, нестероидни противовъзпалителни, ацетилсалицилова киселина, калиеви добавки, противосъсирващи – хепарин; диуретици, литий съдържащи препарати.
АКРУКС има варианти от по 4, 8, 16 и 32 мг

________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 30 таблетки по 8 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *