ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да премахнем досадното акне?

Здравейте. Наскоро разбрах, че акнето може да се лекува успешно с етерични масла. Моля ви да публикувате повече информация за този начин на лечение. Кои масла се използват в терапията?

Кирил Георгиев – Свищов

Себум е мазна субстанция, която се отделя от мастните жлези. Високото му производство в порите на кожата води до растеж на бактерии, които причиняват инфекции. Това от своя страна води до образуването на пъпки или черни точки, които са симп­томи на акне. Акнето много често се появява по време на юношеството поради хормонални нарушения. Други причини, допринасящи за появата на акне, са хранителни грешки, нередов­ното почистване на кожата, стрес, както и някои видове козметика.

Локалното приложение на етерични масла е един от най-добрите вариан­ти за лечение на акне. Някои от тези масла трябва да бъдат използвани в концентрирана форма, а някои трябва да се разреждат с различни базови масла.

Най-добрите етерични масла, кои­то помагат срещу акнето:

  • Маслото от чаено дърво съдържа съставки, които убиват бактериите. То се използва за почистване на рани. Преди нанасяне върху кожата, трябва да се разреди, за да не получите сърбеж и изсушаване на кожата. Най-добрият вариант е сместа от 2 капки масло от чаено дърво с 30 мл алое бера.
  • Етеричното масло от лавандула има много лечебни свойства и действа успокояващо и противовъзпалително на кожата. Маслото от лавандула по­мага при лекуване на сърбеж по кожата. Никога не използвайте лавандуловото масло директно върху кожата. Винаги го разреждайте с масло от гроздови семки или масло от жожоба.
  • Маслото от рози е много полез­но при лечението на акне и в същото време има много приятен аромат. За хората с мазна кожа розовото масло е най-добрият вариант сред ете­ричните масла. То почиства акнето, предотвратява образуването на нови пъпки и действа много бързо. Въпреки това маслото от рози не е подходящо за хора със суха или чувствителна кожа, тъй като ще направи кожата още по-суха.
  • Маслото от карамфил помага за пречистването на кожата, Както и за премахването на акнето. Облекчава болката и предпазва от инфекции, следователно може да се прилага и при изгорена или насинена кожа.
  • Маслото от жожоба е отличен антиоксидант. Може да се масажира директно върху кожата и ще помогне и за отпушване на порите. Наред с премахването на акнето маслото от жожоба действа благоприятно и върху суха и застаряла кожа.
  • Маслото от бергамот има прия­тен аромат и дава успокояващ ефект. Смесено с 30 мл масло от гроздови сем­ки, има антибактериално и изсушаващо действие върху кожата, като по този начин се прилага успешно срещу акне.

Заедно с етеричните маела за акне опитай те да се храните правилно, както и да пазите кожата си чиста и добре хидратирана. Това ще ви помогне да се отървете от акнето.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *