Начало / Лекарства / А / АГЕН / AGEN


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

АГЕН / AGEN

аген

Аген понижава кръвното налягане и подобрява кръвоснабдяването на сърдечния мускул

Съдържа амлодипин безилат, микрокристална целулоза, натриев нишестен глюколат, калциев хидроген фосфат дихидрат, магнезиев стеарат

Предназначение

Приемът на АГЕН намалява тонуса на мускулните влакна в стените на кръвоносните съдове, което подобрява пропускливостта им и улеснява кръвообращението. Отражението на този процес е свързано с намаляване на кръвното налягане и отслабването на болката в областта на гръдната кост, присъща на състоянията със стенокардия.

За този медикамент е присъщо постепенното въздействие, т.е. липсва ефектът на рязка промяна на кръвното налягане. Това предпазва от замайване и загуба на равновесие при рязка смяна на положението, т.е. при изправяне от седнало положение. Еднократният прием на подходяща доза АГЕН осигурява подобрено зареждане на сърцето с кислород в рамките на 24 часа.

Този лекарствен продукт е предназначен за възрастни пациенти, които имат проблеми с повишено кръвно снабдяване и стенокардични пристъпи. Може да се използва като монотерапия или в комплекс с други продукти по лекарско предписание.

Как се приема

АГЕН се приема по лекарско предписание. Обикновено се започва с доза от 5 мг, приемана веднъж дневно. Възможно е в хода на лечението дозата да бъде увеличена на 10 мг. Лекарството се взема в един и същи час; таблетката се поглъща цяла – с малко вода. Медикаментът се предлага под формата на таблетки от 5 или 10 мг.

При неволно предозиране е възможно да се получи замайване, усещане на слабост. Ако се почувствате зле, потърсете медицинска помощ.

Ако пропуснете приема на дневната доза, изчакайте да дойде време за следващата; не приемайте двойна.

Приемът на този медикамент се спира само по лекарска препоръка и по начин, указан от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с АГЕН може да причини някои нежелани странични ефекти като главоболие, отоци на глезените и лицето, отпадналост и сънливост. При някои потребители се появяват болки в корема, спонтанни подкожни кръвоизливи – пурпура, шум в ушите, гадене, сърцебиене, ринит, кашлица, нарушения в уринирането.

Има информация за странични ефекти от рода на силно понижено кръвно налягане, обриви, затруднено дишане, мускулни спазми, загуба на апетит, зрителни проблеми, косопад и болки в гърба. При промяна цвета на кожата – жълтеница, веднага потърсете лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се приема

АГЕН не бива да се взема при алергия към активния компонент или някое от помощните вещества.

Продуктът е противопоказан при стеноза на аортата, пациенти с кардиогенен шок, 28 дни след прекаран инфаркт.

Медикаментът не се прилага по време на бременност или кърмене.

Необходима е индивидуална преценка на безопасността при потенциални потребители с чернодробни заболявания, ниско кръвно налягане или кардиомиопатия.

Медикаментът не е предназначен за деца.

Не шофирайте, ако приемът на АГЕН ви причинява зрителни смущения, отпадналост или влошена бързина на реакциите.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването с други медикаменти може да отслаби или усили както тяхното действие, така и това на АГЕН. Затова е необходима прецизна терапевтична програма с възможни комбинации или замени, ако се касае за дилтиазем, лекарства за гъбични инфекции, еритромицин, рифампицин, продукти с жълт кантарион, някои медикаменти за понижаване на кръвното налягане. Избягвайте комбинацията със сок от грейпфрут.

_____________________________

Усреднена цена в аптеките – 1 лев за опаковка от 30 таблетки по 5 милиграма

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*