Изследване: Месецът на раждане определя здравето ти

Страдаш често от бронхит? Често боледуваш? Ако е така, значи си роден през зимата. Според британско изследване, вашето раждане в определен месец, определя и какъв ще бъде здравословния ви живот.

раждането
А Вие кога сте родени?

При изследването половин милион хора на възраст от 40 до 69 г. били питани за рождената им дата, за да направят връзка между месеца им на раждане и здравето им.

Другият въпрос, който им е бил задаван, е колко са тежали при раждането.
Учените са установили, че летните бебета са по-слаби от зимните. Когато пораснат обаче, те стават по-големи и здрави от зимните, но при тях пубертетът идва по-късно. Експертите предполагат, че витамин D играе съществена роля за това, тъй като той се образува от слънчевите лъчи. Летните бебета са изложени по-отрано на открито, отколкото зимните. Какво е влиянието на витамин D все още не е установено на 100 процента и тепърва ще се изяснява, казват учените.
Изследване на Колумбийския университет съдържа същите изводи. Специалистите са анализирали данните на 1,7 милиона пациенти, които се лекували в две нюйорски клиники в периода от 1985 г. до 2013 г.

Вижте заболяванията според месеца на раждане:
Януари: Хипертония, болести на сърдечния мускул
Февруари: Висок риск от рак на белия дроб
Март: Сърдечна недостатъчност, нарушение на сърдечния ритъм, проблеми със сърдечния клапан, рак на простата
Април: Стенокардия и сърдечни заболявания
Май: Учените не са открили заболявания, типични за този месец
Юни: Предразположеност към инфаркт
Юли: Учените не са открили риск от сериозно заболяване
Август: Конюнктивит
Септември: Стомашни проблеми
Октомври: Болести на дихателните пътища
Ноември: Синдром на дефицит на вниманието, вирусни инфекции, остър бронхит
Декември: Образуване на хематоми
Роден си в месец, в който рискът от заболявания е висок? Не изпадайте в паника за здравето си, съветват учените, тъй като начинът на живот и здравословното хранене са от по-голямо значение, отколкото месеца на раждане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *