Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Климатиците са опасни за здравето ни

Сега е лято, в много от офисите работят климатиии. Да не говорим за компютрите, които събират много прах. Може ли това оборудване да бъде източник на алергии?

Соня Васева – Силистра

Разбира се, компютрите и климатиците нямат нищо общо с алергиите. А срещу праха В офиса мога само да препоръчам по-често мокро почистване и проветряване на помещенията.

Мнението на един специалист:

За климатиците не може да се каже твърдо за или против, всичко е в мярката. Аз лично не ги одобрявам, понеже на повечето места са нискокачествени китайски боклуци, които определено са повече вредни, отколкото полезни, а скъпи качествени модели рядко някой би сложил в офис, да не говорим за държавно учреждение…

Не е нормално навън да е 40 градуса, а вътре да е 17 или 20 градуса – такива разлики в температурите са много опасни за организма на човек. Да не говорим, ако струята студен въздух е „подходящо“ насочена – какви проблеми със схващания се получават понякога с фатални последици. За пренасяни по въздушен път зарази да не говорим – това е идеален начин за разпространението им.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *