Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бременност? Представяме ви безопасните и деликатни лечебни средства и билки за това състояние!

По време на бременност може да имате съвсем обичайни неразположение, но може да получите и усложнения. Така че трябва да се прави разлика между тези състояния!

Бременност
Бременност

Усложненията са сериозни състояния, които застрашават живота и здравето на майката и бебето – като помятане, оток и високо кръвно налягане при късната токсикоза на бременността или високата за бременност кръвна захар на гестационния диабет. Те всички изискват спешна медицинска намеса, макар че симптомите често остават незабелязани. Информирайте вашия лекар за всяко оплакване по време на бременност, за да елиминирате опасностите, преди те да навредят на вас или на вашето бебе.

Неразположенията, от друга страна, са онези явно неизбежни неудобства на бременността, които съпътстват оформянето на едно ново човече вътре във вас. Матката нараства, избутва стомаха нагоре и предизвиква стомашни киселини. Тежестта на бебето напряга мускулите и причинява болки в кръста и гърба. Разширени вени. Безсъние. Гадене. Както и … е, ако сте бременна, можете да довършите списъка и без моя помощ. Тези оплаквания не изискват непременно постоянна лекарска грижа, но вашият лекар трябва да е наясно с тях. Всъщност грижата за себе си често е най-добрият избор, казва Авива Джил Ром, акушерка и билкарка от Блумфийлд Хилс, Мичиган. Има много безопасни, деликатни натурални средства, които бременната жена може да прилага сама, за да облекчи обичайните оплаквания, казва тя, като се започне от най-разпространеното неразположение – гаденето през първите месеци на всяка бременност.

Помощ за сутрешното гадене

Медицината още не е установила точната причина за гаденето и (понякога) повръщането, което започва на шестата седмица от бременността и продължава до 12-та седмица. И макар да няма сигурно противодействие, тук представям няколко изпитани средства за облекчение.

ДЖИНДЖИФИЛ: чай против гадене

Джинджифил
Джинджифил

Чаят от джинджифил спира гаденето, като сгрява храносмилателния тракт и подобрява ленивото храносмилане. Запарете 1 чаена лъжичка прясно настърган джинджифил в чаша кипяща вода за 10 минути, охладете до стайна температура и пийте на глътки през деня. Не приготвяйте по-силна запарка и не изпивайте повече от 2 чаши на ден.

Другият вариант е да приемате джинджифил под формата на капсули от 1000 мг – 2 капсули на всеки 2 часа, но не превишавайте дозата от 8 капсули на ден – до преминаване на гаденето.

ГЛУХАРЧЕ: ако не понасяте джинджифил

Някои бременни се оплакват от неприятен вкус и горчене в гърлото. За тях чаят или тинктурата от глухарче е превъзходно средство. Глухарчето премахва горченето, успокоява и укрепва стомаха и подобрява апетита.

Поставете 4—6 супени лъжици изсушен корен глухарче в 1 л кипяща вода и запарвайте 4 часа. Прецедете, охладете и пийте на глътки през деня, но не повече от 2 чаши. Или вземайте 30 капки неразредена тинктура 3-4 пъти на ден до преминаване на гаденето.

СЛОЖНИ ВЪГЛЕХИДРАТИ: просто решение

Редовното хранене и менюто, богато на сложни въглехидрати — пълнозърнест хляб, макарони и зърнени закуски, както и пълнозърнените варива подобряват състоянието на бременните, които страдат от сутрешно гадене. Най-добрият избор е пълнозърнеста пшеница, кафяв ориз, овес, ечемик и елда.

При лошо храносмилане и стомашни киселини

По време на бременност високите нива на естроген и прогестерон забавят храносмилането и отпускат клапата, която задържа киселината в стомаха. Същевременно растящото бебе подпира стомаха. Предлагам ви безопасни средства против стомашни киселини, оригване, газове, стомашно разстройство и диспепсия.

БАДЕМИ: затварят кранчето на киселините

Един натурален химически компонент в суровите бадеми тонизира клапата между хранопровода и стомаха, така че киселините да остават там и да не се връщат към гърлото. Завършвайте всяко хранене или похапване с шепа бадеми (12 до 15 ядки).

БЛАТЕН ТЪЖНИК: балсам за храносмилането

Блатният тъжник (Filipendula ulmaria) е една от най-полезните билки за храносмилането на бременната жена. Вземайте 15-45 капки тинктура, разредена в малко вода, от 1 до 4 пъти на ден. Експериментирайте, докато откриете точната доза, която ви носи облекчение.

Можете да си приготвите и чай. Залейте 1 препълнена супена лъжица билка с една чаша кипяща вода, запарете 20 мин, прецедете и изпийте. Пийте чая бавно и на глътки до 3—4 чаши на ден.

Продуктът НОВ ЖИВОТ NEW LIFE е иновативна хранителна добавка представляваща ефективна комбинация от билки съдържащи фитоестрогени, които допринасят за нормалното функциониране на репродуктивната система. Съдържа: Витекс плод, женско биле корен, гръмотрън корен, клинавиче стрък, ветрогон стрък, маточина лист, малина лист. Без консерванти, оцветители и захар!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *