Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Голямото бирено коремче може да е знак за здравословен проблем

Здравейте, напоследък все по-често пишете за опасностите, свързани с размера на т.нар. бирено коремче при мъжете. И тъй като и при мен има този проблем, моля ви да обясните до какво може да доведе?

Камен Найденов – Пловдив

Клиничните изследвания доказват, че размерът на мъжкия корем е по-сигурният симптом за наличието на сър­дечно заболяване, отколкото общата пълнота. Мъжете с централна пълнота, или каза­но с други думи, мъжете с би­рено коремче, имат склонност към по-високо кръвно налягане, независимо от индекса на те­лесната си маса, 6 сравнение с мъжете, които натрупват мазнини в други части от тялото си.

В процеса на проведен екс­перимент учените измерват кръвната захар и нивото на инсулин в кръвта, изчисляват индекса на телесната маса и отчитат три различни норми на кръвно налягане при повече от 700 доброволци на възраст от 25 до 75 години, които не приемат медикаменти за пони­жаване на кръвното налягане и които предварително са под­ложени на 24-часово постене. Коремната обиколка при тези хора, която стои в основата на централната пълнота, е определена чрез измерване на талията в отношение към ханша. Същото това изслед­ване показва очевидна взаи­мовръзка между размера на корема, възрастта и високото кръвно налягане. Нещо повече, доброволците, взели участие в изследването, демонстри­рат по-високи нива на инсулин в кръвта след консумация на подсладени напитки. От своя страна високите нива на инсу­лин са предпоставка и за по-ви­соко кръвно налягане. Доколко индексът на телесната маса винаги е служил като ключов фактор за оценка на риска от сърдечни заболявания, вече е ясно, че размерът на корема при мъжете е по-тясно свър­зан с други добре известни рискови фактори, каквито са нивото на лошия холестерол, високото кръвно налягане, високото ниво на кръвната захар и ниското ниво на добрия холестерол.

ПРИЧИНИ ДА СВАЛИТЕ ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ

  • Свалянето на килограми понижава високото кръвно налягане както при мъжете с наднормено тегло, така и при тези, които страдат от затлъстяване.
  • Свалянето на килограми понижава високото ниво на кръвната захар при хората с наднормено тегло, страдащи от диабет втори тип. Използ­вайте индекса на телесната маса, за да оцените степента на затлъстяване или излиш­ните килограми, които ви причиняват дискомфорт. Само по себе си дори телесното те­гло е критерий, според който можете да разберете колко ки­лограма трябва да свалите, за да подобрите здравословното си състояние. Основната цел на терапията за отслабване е да редуцира телесното ви тегло с около 10% спрямо параметрите, към които се стремите. Трябва да знаете, че не бива да губите повече от килограм на седмица за период от 6 месеца.
  • Сваляне на излишни ки­лограми чрез подлагане на нискокалорична диета.

Нискокалоричните диети са препоръчителни за редуци­ране на теглото при хората с наднормено тегло и тези, кои­ то страдат от затлъстяване. Намаляването на подкожните мазнини при подлагане на нис­кокалорична диета се постига чрез ограничаване на дневно консумираните калории. Ре­дуцирането на дневно приема­ната мазнина без намаляване на броя на дневните калории е недостатъчно, 6 случай че целта ви е да свалите килогра­ми. Но, ако освен мазнините, намалите и консумацията на въглехидрати, това ще

ви помогне да постигнете желания от вас резултат. Хранителният режим, който предлага дефицит от порядъ­ка на 500-1000 калории спрямо количеството, което сте консумирали непосредствено преди да се подложите на диетата, е важна част от програмата, чиято цел е да редуцира общото ви телесно тегло, като сваляте средно килограм на седмица, за целия период на диетата.

ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА СВАЛЯНЕ НА КИЛОГРАМИ

  • Физическата активност трябва да бъде неизменна част от програмата за редуциране на теглото, защото тя:
  • Допринася за сваляне на излишните килограми при хората, които страдат от прекалена пълнота или зат­лъстяване.
  • Редуцира подкожните мазнини в областта на коре­ма.
  • Подобрява функцията на сърцето и белите дробо­ве.
  • Помага за поддържано на здравословното тегло по време и след края на терапевтичната програма за отслабване. В самото начало можете да правите 30-45 минутни леки упражнения, 3 до 5 пъти в седмицата. В по-късен етап целта ви е да со ангажирате с по-натоварващи 30 минутни упражнения всеки ден. Комбинацията от нис­кокалорична диета и интензивно физическо натоварване не само води до сваляно па килограми, но и до подобряване на сърдечните и дихателните функции

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *