Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всеки втори българин има болезнени шипове

„Предимството“ да имате шипове е в това, че поне не чакате да чуете от телевизора прогнозата за времето.

Рентгенът открива шипове поне на половината от хората, навършили 40 години. На пенсионна възраст вече всеки ще се е сдобил с подобен проблем.

Шиповете при артроза са си сериозна и крайно неприятна болежка. С напредването на възрастта ставите могат да се обездвижат напълно и тогава дори и бастунът не може да помогне. Виновници за тях са наднорменото тегло, хипертонията и диабетът.

Здравейте, майка ми е на 52 години и от близо една година има болки в петата. Наскоро чрез диагноза с рентген и поставиха диагноза шипове на петата. Проведе лечение с фламексин, но не и помогна. От около месец болките се усилиха и вече почти не може да стъпва на петата си. Можете ли да препоръчате начин на лечение или поне за намаляване на болката?

Веска Попова, София

Причините за образуването на шиповете са различни и понякога изобщо не могат да се установят. Ошипяването всъщност е износване на хрущяла, след което костите започват да се трият „на сухо“ и по този начин предизвикват болки и появата на костни кисти. Понеже самият хрущял не е снабден с нервни окончания, първоначално процесът изобщо не се забелязва. Чак когато ставата започва да „скърца“ при движение, СЕ ПОЯВЯВА ИСТИНСКАТА БОЛКА. Разместените стави карат ограждащите ги мускули да се стараят да ги обездвижат и да намалят натоварването им. Със същата цел организмът започва да трупа и да отлага калций около болезнените места и така образува костните израстъци, познати ни още като шипове. Понякога тези реакции наистина решават проблема, но в повечето случаи болките остават и затихват само от време навреме. Според специалистите винаги трябва да мислим за шиповете в множествено число. Единичен шип се образува само в петата. Във всички останали случаи става дума за гроздове от костни образувания. Когато изронените хрущялни частици или т.нар. ставни мишки тръгнат да се движат свободно, блокират ставата и освен болка вече имаме и СЕРИОЗНИ ЗАТРУДНЕНИЯ ПРИ ДВИЖЕНИЕТО.

Предполага се, че първичната артроза зависи от наследствени фактори, от наднормено тегло, от високо кръвно, диабет и т.н. Ако нощем се събудите от болка, значи вече се нуждаете от операция на тазобедрената става, твърдят учените. В останалите случаи може да се помага по друг начин.

Известно объркване при диагнозата може да има при шийните шипове, които често притискат големи кръвоносни съдове. Тогава световъртежът, главоболието в тила, дори и проблемите със зрението могат да изпратят лекарите в погрешна посока.

НАЙ-ЧЕСТО ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ ШИПОВЕ В ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ

ВНИМАНИЕ!

Всеки втори пациент получава увреждане на буфера между прешлените или има засегнати стави на самите прешлени. При първия случай се появява т.нар. ишиас, при който се притиска нерв и болката слиза по целия крак. При засегнати стави изпитваме болка в кръста, която също е доста често явление. Почти 70% от хората с оплаквания имат подобна симптоматика.

Материалът е от в-к „Доктор”

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *