Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТАЙЛОЛ ПЛЮС / TYLOL PLUS

Съдържа парацетамол, кофеин, царевично нишесте, стеаринова киселина

Предназначение

тайлол плюс
Таблетките Тайлол плюс смъкват температурата и спират болката

Таблетките ТАЙЛОЛ ПЛЮС имат комплексно въздействие: парацетамолът смъква високата температура и действа обезболяващо, кофеинът стимулира централната нервна система. Двата активни компонента определят продукта като ефективен при различни неразположения с болка и повишена температура – ревматични пристъпи, главоболие и мигрена, зъбобол, невралгии, болно гърло, неразположения при месечен цикъл.

Как се приема

Таблетките ТАЙЛОЛ ПЛЮС се поглъщат цели, с вода. Обикновено се препоръчва прием на 1-2 таблетки до три пъти дневно. Между всеки два приема трябва да има пауза от най-малко четири часа. Максималната дневна доза е 8 таблетки от 500 мг.

Медикаментът може да се дава и на деца над 6 години, като максималната дневна доза при тях е четири таблетки. Децата на 7-12 години вземат по половин таблетка не повече от три пъти за 24 часа, а тези на 12-15 години по една таблетка до три пъти дневно.

При неволно предозиране потърсете медицинска помощ – в някои случаи могат да настъпят хипертонични или сърдечни пристъпи, както и гадене и повръщане, тремор и болки в корема.

Този продукт може да се приема в продължение на три дни без лекарско одобрение. Ако болестните симптоми продължават или се усложняват, на всяка цена трябва да се направи консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Ако лечението с ТАЙЛОЛ ПЛЮС се провежда според указанията, продуктът се приема добре и много рядко се проявяват странични ефекти. Все пак е възможно да се проявят алергични реакции – обриви, зачервяване и сърбеж. Има данни също за промени в кръвната картина, ако лекарството се приема по-продължително.

Заради активния компонент кофеин при някои потребители се проявяват смущения като повишаване на артериалното налягане, тахикардия, тремор.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТАЙЛОЛ ПЛЮС не бива да се употребява, ако вече е известна алергия към някой от компонентите. Ако такива реакции се проявят след първоначалния прием, най-добре е лечението с продукта да се прекрати.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с тежки бъбречни или чернодробни заболявания.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на приема, ако пациентът има сърдечно или белодробно заболяване, боледувал е от анемия.

Бременни и кърмачки могат да приемат този медикамент само под лекарско наблюдение.

Взаимодействие с други медикаменти

При прием на ТАЙЛОЛ ПЛЮС не е безопасно да се приемат алкохол и големи количества чай и кафе.

Всяка лекарствена комбинация с ТАЙЛОЛ ПЛЮС трябва да бъде обсъдена с лекуващия и да бъде преценен рискът от паралелен прием. Специално внимание изисква например комбинирането с медикаменти против гадене и повръщане, за редукция на холестерина, антикоагуланти.

_

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за опаковка от 20 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *