Съвършено чиста и млада кожа с лечебната маска на Айшвария Рай

Айшвария Рай е бивша Мис Индия, станала известна по света и като една от най-красивите жени

ashavaria
Айшвария Рай

Айшвария Рай прослави красотата на индийките като дефилира в някои от най-известните конкурси и модни подиуми. Тя украси кориците на десетки модни списания, а съветите, които дава за красота и здраве са гаранция не само за сияен външен вид, но и за отлично самочувствие.

Айшвария Рай, като една типична индийка, предпочита да ползва за красотата и за здравето си само натурални продукти. Днес ви предлагаме две рецепти, с които можете да се отървете от досадни зачервявания, причинени от дерматити, или просто от неблагоприятни външни условия.

Маската, която ви предлагаме, е с куркума, и има няколко разновидности. В България лесно може да се открие това растение, или по-скоро този ароматен корен, който се предлага както на прах, така и в свеж вид в някои от големите хипермаркети.

Източната подправка е прах от сухи корени на растение от семейството на джинджифила. Поради нейния химичен състав куркумата стана много популярна не само като подправка в кухнята и традиционната медицина, но също така и в козметиката.

Маската за лице, направена от полезната подправка, е богата на активни съставки, които незабавно проникват в кожата и започват там своята „работа“:

  • етеричните масла успокояват раздразнената кожа и действат едновременно като антисептик;
  • пиридоксинът, който се съдържа в куркумата, има противовъзпалителен ефект;
  • фолиевата киселина предпазва от нежелани ефекти върху кожата, причинени от различни външни фактори;
  • аскорбиновата киселина подмладява и в същото време е естествен антисептик;
  • филохинонът бори подпухналостта и също има отлични противовъзпалителни свойства;
  • ниацинът регенерира клетките;
  • холинът подобрява мазната кожа, тъй като може да нормализира работата на мастните жлези.

Въпреки този широк набор от действия, маската от куркума трябва да се използва с особено внимание, тъй като в съставът на подправката, освен изброените до тук полезни вещества, съдържа и едно от най-високо активните естествени багрила – куркумин.

Предлагаме ви три различни маски, които бившата Мис Индия ползва при различни състояния на своята кожа и за различни цели.

За избелване на петна и подобряване тонуса на кожата

Куркума (една четвърт чаена лъжичка) се смесва със сметана (една супена лъжица) и розова вода (половин чаена лъжичка). Лицето се почиства и се намазва добре с лимонов сок. отгоре се слага маската и се изплаква след около 10-15 минути.

Антисептична маска с куркума

Куркума (една четвърт до една чаена лъжичка) се разрежда с вода (100 мл) и се добавя масло от чаено дърво (8 капки).

Срещу акне

Куркума (една четвърт чаена лъжичка) се смесва с прах от сандалово дърво (половин чаена лъжичка) и се добавя обезмаслено кисело мляко (около 2 супени лъжици).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *