ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лифтинг диета на доктор Перикон: видими резултати за кратко време!

Загубата на тегло често е свързана с отпускане на кожата и образуване на бръчки

Перикон диета
Никълъс Перикон

Уникалната диета на професор Никълъс Перикон от Мичиганския университет не е насочена към коригиране на телесното теглото. И въпреки това трябва да бъде приложена от онези дами, които искат да запазят красотата си. Известният дерматолог разработи специален хранителен режим, който да подобри цвета и контура на лицето.

Ефективната диета за младостта на кожата веднага намери своите фенове сред холивудските звезди като Никол Кидман, Джулия Робъртс, Шарън Стоун и редица красавици, които успешно я прилагат на практика. Доказано е, че в краткосрочен план и след започване на диетата е налице прилив на енергия и подобряване на общото здравословно състояние. Освен това кожата придобива блясък и подобрява тургора си.

лифтинг

Диета придоби огромна популярност благодарение на своя моментален козметичен ефект. За максимална полза лекарят препоръчва придържането към нея да продължи поне 28 дни. Тайната на ефективността на диетата е повишената консумация на риба и рибено масло. Именно тези продукти съдържат омега-3 мастни киселини, които са изключително богати на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене и предпазват младостта на кожата. За да се засили ефекта от действието на омега-3 мастните киселини в диетата са включени и много зеленчуци, заради тяхното повишено съдържание на аминокиселини.

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ДИЕТАТА

Приемът на храна става по класическата схема – 5-6 пъти на ден, малки порции и 2-3 закуски. Леката закуска може да бъде съставена от плодове, ядки и нискомаслено кисело мляко.

Диетата набляга на повишената консумация на мазна морска риба. Сьомгата е най-подходяща в това отношение, както и риба тон, херинга, скумрия. Гответе рибата задушена или варена, на пара, но не и на скара. Задължително е да се яде риба всеки ден.

Условия на диетата – от 3 до 28 дни. През този период трябва да изяждате поне три плода на ден, дори и да са от един и същ вид. Според д-р Перикон най-полезни за кожата са къпините, боровинките, малините, ягодите, както и плодове като ябълки и круши. Пийте на ден поне 2-2,5 литра вода и неподсладен чай.

Други важни продукти за красотата това са зехтина, авокадото, краставицата, зелето, чушките, целината, морковите и пресни зеленолистни зеленчуци. Аспержите и броколите са богати на фибри, витамини, антиоксиданти и фолиева киселина, които допринасят за образуването на нови клетки.

Млечните продукти с ниско съдържание на мазнини и птичето месо също са включени в диетата.

При продуктите под забрана са тези, които допринасят за процеса на стареене и наддаване на тегло: захар, сол, кафе, алкохол, сосове и сокове, картофи, безалкохолни напитки, бонбони, сладкиши, чипс.

Диетата няма специална програма или план. Важно е да приемате на едно хранене толкова храна, колкото е голяма дланта ви. Освен това, категорично се забранява пържената храна, саламите и приготвените на скара риба и месо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *