Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пилаф от булгур за намаляване на лошия холестерол

Кориандърът, канелата и сушените кайсии придават автентичен близкоизточен аромат на това ястие, което трябва редовно да хапвате, за да намалите лошия холестерол.

В една порция се съдържат 485 ккал, 11 г мазнини, 2 г наситени мазнини, 79 мгхолестерол, 415 мг натрий, 81 г въглехидрати, 6 г влакнини, 18 г белтъчини.

Пилаф от булгур
Пилаф от булгур

Продукти за 4 порции

2 яйца

2 с. л. слънчогледово олио

1 голяма глава лук, ситно нарязана

2 големи скилидки чесън, счукани

1 ½ ч. л. кориандър на прах

1 ч. л. куркума

1 щипка счукани сушени чушки чили, по желание

400 г маслен боб (от консерва), отцеден и измит

100 г сушени кайсии

300 г пшеничен булгур

150 г тънък зелен фасул

сол и черен пипер

листа от пресен кориандър за украса

Приготвяне и топлинна обработка 30 минути

Поставете яйцата в тенджера със студена вода, изчакайте водата да заври и варете на тих огън 10 минути. Извадете яйцата и ги охладете под течаща студена вода. Оставете настрана.

Междувременно загрейте олиото в голям огнеупорен съд. Запържете вътре лука и чесъна 3 минути, като разбърквате. Добавете кориандъра, канелата, куркумата и чушките чили. Бъркайте 1 минута.

Сипете боба и кайсиите и разбъркайте, за да се овкусят равномерно с подправките. Прибавете булгура и зеления фасул, разбъркайте и залейте с достатьчно вода, за да ги покрие с 2 см. Подправете със сол и черен пипер на вкус. След като всичко заври, намалете температурата до най-ниска степен. Похлупете и оставете на тих огън 20 минути.

Докато ястието се приготвя, обелете и нарежете яйцата на филийки. Разбъркайте булгура с вилица, за да може зрънцата да се отделят. Подправете допълнително със сол и черен пипер, ако е необходимо. Поднесете гозбата го­реща, гарнирана с резените яйце и поръсена с пресен кориандър.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *