Народен лек при умствена и физическа преумора

Смесват се и се разбъркват много добре по 50 грама плодове от стръкове от трицветна теменуга, шипка, листа от коприва, по 40 грама коренища от репей и листа от орех, 60 грама стръкове от глухарче. 3 супени лъжици от билковата смес се залива с 600 грама кипяща вода. Вари се 5 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 100 грама 4 пъти дневно 30 минути преди хранене.

2 супени лъжици плодове от шипка, счукани в дървен съд се варят 5 минути в 600 грама кипяща вода. След изстиване отварата се прецежда. Пие се по 100 грама 3 пъти дневно с добавка 1 чаена лъжичка мед. Лечението продължава 1 месец.

Половин чаена лъжичка ситно нарязани сухи корени от жълта тинтява се залива с 400 грама студена вода. Киснат 8 часа и извлекът се прецежда. Пие се по 120 грама(70 грама за деца) 3 пъти дневно 30 минути преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *