Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Премахнете болките по естествен начин – ето как!

Лекарите препоръчват алтернативните методи да се прилагат по-скоро като допълнение към медикаментозното лечение.

Спорт

Физическата активност има успокояващ ефект върху всички патологии, предизвикани или усложнени от стреса. Натоварването трябва да става постепенно и е свързано с по-добро познаване на собственото тяло. Само след половин час тренировка в организма започват да се отделят ендорфини – хормони на удоволствието, които действат като естествено обезболяващо. Ефектът от спорта се забелязва бързо, но най-добре е да бъде практикуван продължително и редовно.

Изберете тази спортна дисциплина, която ви допада и отговаря на вашите нужди. Не бива в никакъв случай тренировките да ви причинят допълнителни болки. Най-добър ефект имат плуването и водната гимнастика, тъй като водата улеснява движенията. Благотворни са също ходенето пеша, леката гимнастика, танците. Спортът изобщо води до овладяване на болките и хармонизиране на тялото и духа.

Здрав сън

Той е от основно значение за доброто състояние на организма. Безсънните нощи водят до усилване на болките.

Най-важното е да се възстанови естественият ритъм, за да може тялото да си отпочине. Избягвайте дейностите, пораждащи напрежение, както и обилното хранене, преди да се отправите към леглото. Ако сънят не идва веднага, помогнете си с релаксиращо дишане. Приемът на приспивателни лекарства може да бъде само временен и не е окончателно решение на безсънието. По-добре се доверете на билки като валерианата и лайката – изпивайте чаша отвара два часа преди лягане. Тези билки съществуват и под формата на капсули. Те улесняват заспиването, като ни спестяват трудното събуждане, характерно за приспивателните.

Храната идва на помощ

Това, което ядем, е в пряка връзка с усещането за болка. Най-добрата стратегия е да се пие много вода, за да се намали болезнеността в ставите и мускулите. Повечето храни водят до висока киселинност в организма, която може да бъде неутрализирана с редовната консумация на зеленчуци. Есенциалните мастни киселини Омега-3 успокояват възпалителните процеси в тялото – те се намират в достатъчно количество в рибата, зехтина и рапичното масло. Необходимо е обаче да се намали приемът на Омега-6 мазнините, защото в по-голямо количество те благоприятстват възпалението на тъканите. Олигоелементите мед, злато и сребро са ефикасни срещу възпалителните процеси, а манганът успокоява хроничните болки.

Релаксация

Стресът влошава състоянието на хронично болните и усилва болките. Релаксацията е силно оръжие срещу безпокойството. Опитайте техниките на йогата – чрез поддържането на определени позиции на тялото се постига овладяване на дишането и напрежението напуска тялото. Тай-чи и чи-гонг са гимнастики, основани на бавни движения, които намаляват усещането за блокирани стави и мускули. Софрологията също е много ефикасна срещу болката – този метод на релаксация води до осъзнаване на собственото тяло чрез различни техники и до овладяване на стреса.

Акупунктура

Иглите успокояват болезнените места в тялото. Самият метод е безболезнен и е много ефикасен срещу патологии като мигрена, фибромиалгия, проблеми с храносмилателната система и много други неразположения. Акупунктурата се основава на движението на енергията Чи из организма. Болезнените точки означават, че енергията е блокирана на определени места по пътя й. Преди да се пристъпи към сеансите, специалистът провежда детайлен разговор с пациента, за да разбере степента на дисбаланс в тялото и причината за болките. След това той забожда фините игли с цел да възстанови свободното движение на енергията и по този начин да успокои болките.

Масажи

Идеално средство за облекчаване на мускулните и ставните болки, масажите освен това доставят удоволствие, с което се отвлича вниманието от неприятните усещания. Те са най-различни – тонизиращ тайландски, шиацу за отпускане на тъканите в дълбочина, рефлексология за въздействие върху ходилата и оттам върху цялото тяло, остеопатия, която връща на тялото гъвкавостта и жизнеността чрез „обработка“ на тъканите, скелета, вътрешните органи и главата.

Хипноза

Тя е начин да се научим да контролираме болката и да намалим приема на лекарства. Вече има болници, които я практикуват, преди да се пристъпи към упойка, тъй като по този начин се намалява стреса на пациента. По време на сеанса той остава активен, не изпада в сън, а в дълбока релаксация, която променя съзнанието. Хипнозата се базира на визуализацията, която подпомага опознаването на телесните усещания. Установено е усилено производство на ендорфини по време на сеансите.

Билки

Фитотерапията облекчава ефикасно болките при условие, че лечението се спазва стриктно и продължава определено време. Важно е също да се спазват предписаните дози. За ставни болки и зъбобол няма по-добро растително средство от бялата върба. Тя помага също при температура и мигрена. Може да се приема под формата на капсули – от 3 до 6 на ден в зависимост от силата на болката.

Бялата върба действа като аналгетик благодарение на съдържащия се в кората й салицил, който в организма се превръща в салицилова киселина. Избягвайте едновременно с билката да приемате аспирин, за да не се стигне до предозиране. Арника се използва при болки, причинени от удар, пише „Здравен журнал“. Против мигрена помагат свежи ментови листа, поставени като компрес на слепоочията. Ароматните масла от дафиново дърво, евкалипт или босилек имат силно изразен ефект против болки и спазми.

дафинов лист
Ароматните масла от дафиново дърво имат силно изразен ефект против болки и спазми

Внимание – възможна измама!

Съществуват прекалено много непроверени източници на „магически“ билки и методи от далечни страни, които залагат на доверчивостта на болни, понякога отчаяни хора. Не се доверявайте на всяка рекламирана новост и потърсете първо мнението на вашия лекар.

Твърде много спите и въпреки това сте изтощени?

Става въпрос за хиперсънливост (с неизвестен произход). Хората, които страдат от този проблем, спят прекалено дълго нощем (10-12 часа), трудно се събуждат и през целия ден продължават да бъдат сънливи. Това се лекува с медикаменти, стимулиращи бодърстването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *