БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Вълшебна напитка облекчава артрит (рецепта)

Тази чудесна натурална напитка, съчетава естествени съставки, които помагат за намаляване на болките в ставите, причинени от артрит.

артрит - напиткаНатуралната напитка съдържа бромелаин и куркумин, които са доказани природни съставки при борба с възпаления и артрит, съобщава superfoodprofiles.com.

Вижте необходимите съставки и защо те се използват за лечение на артрит:

Ананас

Вкусният ананас е пълен с витамин С, известен със силата си да намалява възпалението в организма и улавянето на свободните радикали.  Въпреки това по-важен компонент за лечение на ревматоиден артрит и други форми на ставни болки е бромелаинът, който се съдържа в големи количества в тропическия плод.

Кокосово масло

Органичното кокосово масло често се препоръчва за лечение на остеоартрит и ревматоиден артрит, благодарение на полифенолите, лауриновата и каприновата киселина, които съдържа. Проучване е установило,  полифенолите в маслото защитават от проявата на гени като COX-2, TNF-а и IL-6, които са основна причина за болките при артрит.

Маслото е пълно с важни мастни киселини, от които тялото ви се нуждае, за да функционира правилно. Кокосовото масло е и мощно противовъзпалително средство, а дори може да помогне при желание за загуба на тегло.

Магданоз

Магданозът трябва да е в основата на всички смутита, които се използват за лечение на артрит.  Тъмно зеленото растение има високо съдържание на витамин К, антиоксиданти, витамин С, бета-каротин, кверцетин и други флавоноиди, които ще помогнат при болки, причинени от артрит.

Моркови

Морковите се използват в традиционната китайска моркови при артритмедицина при болки в ставите и се смята, че подпомагат укрепването на ставните връзки. Зеленчукът има изобилие от мощни антиоксиданти, витамини и минерали, които ще алкализират тялото ви и ще помогнат за намаляване на киселинните условия, насърчаващи възпалението.

Опитайте се да използвате само органични моркови, защото този зеленчук поглъща полезните и вредните вещества от земята.

Ягоди

Тези сладки плодове всъщност са отлично противовъзпалително и антиоксидантно средство. Богати са на витамин С, който се бори с възпалението и улавя свободните радикали. Те ще придадат по-добър вкус на смутито.

За съжаление ягоди редовно се пръскат с пестициди. Ако не можете да намерите органични, накиснете ги в гореща вода с малко ябълков оцет в продължение на няколко минути. Така ще намалеят нивата на химикали в тях.

Целина

Целината е пълна с хранителни вещества като лутеолин, който се използва за потенциално лечение на остеоартрит. Сокът от целина се препоръчва при артрит, но смилането му е по-полезна за решаване на проблема, тъй като ще получите всички полезни съставки в лесноусвоима форма.

Благодарение на диуретичните свойства на целината, включването й в диетата ще предотврати задържането на пикочна киселина в тялото, която може да се натрупа около ставите и да влоши болките, причинени от артрит.

Куркума

Куркумата, съдържа вещество, наречено куркумин, което е доказало своята ефективност за намаляване на болката и сковаността в ставите, причиненни от артрит. Куркуминът блокира възпалителните процеси, които, причиняват болки. Вместо да приемате таблетки с куркумин, можете да добавите куркума на прах към шейковете си. Това ще предаде мек вкус и приятен цвят на напитката. Вижте рецепта за мляко с куркума и още ползи на подправката тук.

Джинджифил

Пресният джинджифил е страхотно средство при артрит. Пикантната билка има много ползи за здравето, противовъзпалителните й свойства облекчават болките и подобряват мобилността. Важно е да се отбележи, че джинджифилът разрежда кръвта и трябва да се консултирате с лекаря си, ако приемате лекарства със същото действие.

РЕЦЕПТА ЗА СМУТИ ПРИ АРТРИТ

Необходими продукти:

  • Една четвърт обелен и нарязан ананас (сърцевината на плода е най-подходяща за лечение на артрит)
  • 1 супена лъжица органично кокосово масло
  • 2 връзки нарязан магданоз
  • 1 морков
  • Шепа ягоди
  • 1 стрък целина
  • 1 чаена лъжичка куркума
  • Парче (около 1 см) пресен джинджифил
  • Ядково или кокосово мляко за разреждане на сместа.
  • По желание може да добавите стевия

Начин на приготвяне

Нарежете ягодите, магданоза и целината и ги накиснете в гореща вода с малко ябълков оцет за една минута. След това ги сложете в блендера. Добавете морковите, ананаса, кокосовото масло, куркумата и джинджифила и накрая сипете млякото. Пасирайте до получаване на хомогенна смес.

Това вкусно смути е ефективно не само при артрит, но и при множество други заболявания, свързани с възпаления.

Пийте това смути поне един час преди обичайното засилване на болката. Това е индивидуално и може да е сутрин, обед, следобед или вечер. Допълнителната полза на напитката е, че ще ви държи сити по-дълго и ще ядете по-малко, което може да ви помогне в борбата с килограмите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.