Древна етиопска рецепта: кафе с мед срещу болки в корема

Исторически погледнато, Етиопия е страна, която с право може да бъде наречена люлка на световната кафе култура

kafe Страната е разделена на три региона: по-развитата северната и централната част (където е столицата Адис Абеба) и южната част на Етиопия, известна със своята екзотика, но по-слабо развита от гледна точка на туристическата инфраструктура.

Днес ви предлагаме рецепта, която етиопците използват при болки в стомаха. Това е лек от народната медицина, наречен „Bunna keyamar ке Ghar“ или казано по нашенски – „На кафе с мед.“

Рецептата е проста: 1 малка лъжичка смляно кафе и 2 супени лъжици мед (не се добавя вода!)

Разбърква се добре, докато се получи каша с доста тъмно кафяв цвят.

med

Етиопците го ядат с лъжица като десерт и след един час в стомаха има единствено тишина и спокойствие.

В допълнение, тази смес е много вкусна – кафето на прах леко тушира прекомерната сладост на меда. И поради факта, че самото кафе в Етиопия се предлага по-едро смляно, дъвченето на малките частици кафе, смазани с меда има отличен, мек, приятен и много екзотичен вкус.

Интересно е да се отбележи, че при смесването на двете съставки се получава една маса с много тъмен цвят. Това се дължи на антисептичните свойства на кафето и стягащите свойства на меда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *