ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АСИДУЕЛ / ACIDWELL

Съдържа пантопразол, калциев стеарат, микрокристална целулоза, кросповидон, хидроксипропилцелулоза, безводен натриев карбонат, безводен колоиден силициев диоксид, пълнители, оцветители

Предназначение

асидуел
Асидуел съдейства да преодолеем стомашните киселини

АСИДУЕЛ е от типа лекарствени препарати, които потискат продукцията на солна киселина в стомаха – т.н. инхибитори на протонната помпа. Чрез активния компонент пантопразол киселинността на стомашния сок намалява и се редуцират проявите на киселини, рефлукс.

Продуктът е за краткосрочно приложение. Подобрение на симптоматиката може да се почувства още в първия ден на лечението, но за траен резултат е необходимо да се приема АСИДУЕЛ в продължение на 2-3 дни.

Как се приема

АСИДУЕЛ се према веднъж на ден – една таблетка от 20 мг, преди хранене. Таблетката се поглъща цяла; не чупете и не дъвчете. Дозата не бива да се превишава.

Продължителността на лечението зависи от здравословния проблем. В повечето случаи е достатъчен прием в рамките на 2-3 дни. Някои диагнози изискват по-продължителна терапия, в рамките на 2-4 седмици. Асо обаче при такъв срок симптоматиката не се подобрява, без отлагане се прави консултация със специалисти.

Възможни нежелани ефекти

Макар и рядко, АСИДУЕЛ може да причини алергични реакции – оток на гърлото и лицето, затруднено дишане и преглъщане, задух, шок, обриви и уртикарии. При такива симптоми незабавно потърсете медицинска помощ.

Понякога АСИДУЕЛ провокира тежки обриви с кървене по лицето и интимната зона, особено при излагане на слънце. Съобщавано е също за бъбречни и чернодробни проблеми, пожълтяване на кожата, затруднено уриниране.

Сред не много често споменаваните странични ефекти са смущенията във функциите на стомашно-чревния тракт, гадене и повръщане, замайване, газове, запек, отклонения в кръвните показатели, температура, объркване и халюцинации.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АСИДУЕЛ не се използва при алергия към някоя от съставките.

Този продукт не се съвместява с атазанавир при лечение на ХИВ-позитивни.

Не се използва при бременност и кърмене.

Не прилагайте за деца и подрастващи под 18 години.

Необходима е индивидуална преценка за риска при потребители, които са боледували от стомашна язва или са преживели стомашна операция.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на АСИДУЕЛ с други медикаменти може да попречи на ефективността им. Продуктът въздейства върху лекарства като кетоконазол за гъбични инфекции, варфарин и фенпрокумон против образуването на съсиреци, атазанавир при ХИВ-инфекции.

АСИДУЕЛ не се комбинира с други продукти от същия вид, Н2-блокери от рода на ранитидин консултирайте се с лекар за това кои лекарства за регулирането на киселинността могат да се съчетават с АСИДУЕЛ.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 14 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *