ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОЛИВОКАП / OLIVOCAP

Съдържа фармацевтично пречистени сквалан, зехтин, ментово масло.

Предназначение

оливокап
Оливокап спасява от тапите ушна кал

ОЛИВОКАП е медицинско изделие – спрей за почистване на ушна кал. Образуването на тапи от естествения ушен секрет церумен, ушна кал, може да създаде проблеми като отслабване на слуха, дразнене на гърлото, мъчителна кашлица. Когато тапата ушна кал травмира нерви, общи за слуховия канал и гърлото, дразненето и “гъделичкането” на гърлото са постоянни и мъчителни.

Използването на ОЛИВОКАП може да облекчи описаните състояния, ако се приложи правилно. Продуктът може да се използва и за профилактика, за предотвратяване образуването на тапи и описаните симптоми. Освен това той е антибактериален и противогъбичен. Профилактичното му прилагане предпазва от проникване на вода в ушите при плуване и гмуркане и развитие на инфекция, популярна като “ухо на плувеца”.

Как се приема

При запушено ухо се правят по 1-2 впръсквания 3-5 пъти дневно до размекване и освобождаване на задържаната ушна кал. Не бива да се бърка в проблемното ухо с клечки за уши, тъй като е възможно нараняване или ново запушване на слуховия канал: ухото има способността да се самоочиства. Добре е периодично външното ухо да се обтрива с тампонче, навлажнено със салицилов спирт.

Профилактично ОЛИВОКАП се прилага 1-2 пъти седмично с по 1-2 впръсквания във всяко ухо. Ако ви предстои плуване – впръскването на ОЛИВОКАП може да ви предпази от неприятности със слуха.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са алергични реакции към някоя от съставките.

Старайте се течността от спрей-ампулата да не попада в очите.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОЛИВОКАП не се използва при алергия към някой от компонентите на продукта.

Продуктът не е подходящ в случаи със спукана тъпанчева мембрана.

ОЛИВОКАП не се прилага при деца под тримесечна възраст. По принцип използването му при малки деца трябва да бъде разрешено и контролирано от педиатър.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с негативен резултат за потребителя.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за капсула от 15 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *