Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да преборим дисбактериозата?

Заради неправилен прием на лекарства против бронхит получих и усложнения. Отначало се повиши започна да ми пари езикът. А след инжек­ции с антибиотици езикът ми целият се покри с налеп. Поставиха ми диагноза дисбактериоза. Какво да предприема?

Станка Дончева, Пловдив

Дисбактериозата е нарушение на баланса на микроорганизмите, обитаващи червата, лигавиците и кожата. На първо място лечени­ето на дисбактериозата включва лечение на основното заболяване и повишаване на имунологичната реактивност на организма. В пе­риода на лечение откажете много горещата и много студената хра­на, както и алкохолните напитки. Необходимо е да приемате и анти­бактериални средства.

При ферментационни реакции в червата ограничете приема на Въглехидрати – мед, сладко, захар. А също и на прясно мляко. Препоръч­ват се варени продукти, бульони, яйца. Полезни за вас са ябълков пектин, овесен булгур, анасонови семена, ментови листа.

При гнилостни процеси ограни­чете приема на месо и мазнини, уве­личете употребата на зеленчуци.

При гъбична дисбактериоза ограничете приема на продукти, съ­държащи квасни гъбички (мая). Таки­ва са гъбите, гроздето, зарзалите, шампанското, бирата, горещият заквасен хляб, домашната пита с мая, кашкавалът, киселото зеле.

При запек е най-добре лечени­ето да започне с използване на мултивитаминен комплекс, който ще нормализира микрофлората в храносмилателния тракт.

При диария се назначават пре­парати, които оказват бактери­цидно, противовъзпалително и ранозаздравяващо действие.

След провеждане на противо­възпалителната терапия може да се пристъпи към процесите на заселване на червата с полезна флора. За тази цел се използват препарати, в чийто състав влизат високоактивни щамове на бифидо- и лактобактерии.

За допълване количеството на полезните бактерии в устната ку­хина следва да ви назначат дъвчащи хапчета с прополис. Приемайте и чесново масло – то помага за разви­тието на нормална микрофлора.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Как да преборим дисбактериозата?

  1. Pingback: Козето сирене е природен антибиотик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *